fbpx

Španija možda neće biti spremna za normalnu turističku sezonu do kraja leta

pexels-riccardo-bresciani-307007

Nakon najava kako Španjolska možda neće biti spremna za normalnu turističku sezonu do kraja ljeta, planovi putovanja brojnih putnika stavljeni su na čekanje. Naime, španjolski premijer Pedro Sanchez nagovijestio je kako će Španjolska biti spremna za turiste tek nakon što se cijepi oko 70% stanovništva. Španjolska je, prema njegovim riječima, po stopi cijepljenja deveta zemlja na svijetu i među vodećima u Europi.

“Samo će masovno cijepljenje otvoriti put ka normalnosti koju želimo”, rekao je Sanchez te dodao kako Španjolska možda neće biti spremna za normalnu turističku sezonu do kraja ljeta.

Očekivano, predviđanja španjolskog premijera nisu dobro prihvaćena od strane turističkog sektora. Tražila se umirujuća poruka, pa je premijerov stav nešto kasnije razjasnio ministar turizma Reyes Maroto. On je izjavio kako je prioritet u 2021. godini reaktivirati turističke aktivnosti što je prije moguće.

Prema njegovim riječima plan je stvoriti uvjete za nastavak međunarodnih putovanja već na proljeće. “Nadamo se da će se krajem proljeća, a posebno tijekom ljeta, međunarodna putovanja nastaviti, a putnici će za svoje odredište odabrati Španjolsku” dodao je Morata.

No, kako znamo COVID-19 može iznenaditi u svakom trenutku, pa je i dalje neizvjesno kako će izgledati otvaranje prema turistima u proljeće.

Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana Španjolske, koja zapošljava oko 2,6 milijuna ljudi i osigurava više od 12% BDP-a. No Španjolska je jedna od država koja je najviše pogođena pandemijom koronavirusa s gotovo tri milijuna zaraženih i više od 60.000 umrlih. Protekli mjesec navodno je bio najgori u Španjolskoj od ljeta prošle godine.

Unatoč tome u Španjolskoj, ali i u cijeloj Europi, nadaju se kako će se putovanja uskoro početi oporavljati i kako će sve biti spremno za ljetnu sezonu. Prioritet će zasigurno biti borba protiv virusa, no Španjolska kao jedna od vodećih turističkih velesila ne želi ponoviti poražavajuće rezultate iz prošle godine.

Samo u srpnju 2020. Španjolsku je posjetilo čak 75% manje turista. Cijeli turistički sektor sada polaže nadu u brze testove i procjepljivanje, te željno iščekuje pad broja zaraženih.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!