fbpx

Skuplji odmor na Đerdapu

viber_image_2022-04-21_10-09-39-583

Turisti koji odluče da predstojeće uskršnje i prvomajske praznike provedu na Đerdapu moraće da pripreme više novca nego prošle godine, s obzirom da talas poskupljenja nije mimoišao ni ugostiteljske i usluge smeštaja.

Dve pandemijske godine i zatvorene granice vratile su domaće turiste na turistička odredišta u Srbiji. Banje kao što Sokobanja, Vrnjačka i Prolom “ugrabile” su dobar deo turističkog kolača, ali su domaći posetioci otkrili i nove destinacije, među kojima je Donje Podunavlje i Đerdap.

Ekspanzija posete poslednje dve godine uticala je na porast broja ležajeva u privatnom smeštaju, otvaranje novih ugostiteljskih objekata, osmišljavanje novih sadržaja.

– Atraktivnosti ovog prostora svakako doprinose značajni kulturni spomenici poput Golubačke tvrđave, Lepenskog Vira, Trajanove table, Manastira Tumane, kao i Đerdapska klisura – objašnjavaju turistički poslenici koji već za predstojeće praznične dane očekuju veći broj turista.

Jedno od popularnijih odredišta turista u Đerdapu je Donji Milanovac koji raspolaže sa oko 300 kategorisanih ležajeva u privatnom smeštaju.

-Stanodavci su, doduše ne svi, u odnosu na prethodnu godinu podigli cene između 10 i 20 odsto i sada se cena ležaja kreće između 1.000 i 1.800 dinara po danu – rekli su nam u Turističkom info centru u Donjem Milanovcu.

Turisti koji dođu u Donji Milanovac ne propuštaju priliku krstarenja Dunavom. Vožnja gliserom u trajanju od 90 minuta, kroz najatraktivniji deo Đerdapske klisure i zaustavljanje kod Trajanove table, sa prošlogodišnjih 1.200 dinara po osobi sada košta 1.500 dinara, a vlasnici glisera za krstarenje novu cenu pravdaju poskupljenjem goriva.

Izvor: eKapija.com

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!