fbpx

Skraćivanje glavnog užeta na Gold gondoli na Zlatiboru – Raspisan pregovarački postupak za izvođenje radova

ski-lift-1934405_1920

JP Gold gondola Zlatibor objavilo je obaveštenje o sprovođenju pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva za izvođenje radova na zameni pojedinih delova i skraćenju glavnog užeta na gondoli koja predstavlja turističku atrakciju Zlatibora.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, pregovarački postupak se sprovodi zato što ne postoji konkurencija.

– JP Gold gondola Zlatibor žičaru sa pratećom opremom nabavila je od Francuske kompanije Poma. Za neometan i kontinuiran rad žičare za prevoz putnika neophodno je izvršiti radove na skraćenju glavnog užeta gondole. Zbog specifičnosti samog sistema, i zbog visokih standarda bezbednosti koji su zahtevani, kompanija Poma je jedini ponuđač koji može izvrši pomenute radove, jer je ona i proizvođač opreme i kompletne žičare. Takođe, nakon redovnih tehničkih pregleda određeni deo neispravnih ili oštećenih delova menja se u skladu sa zakonskim aktima i uputstvu proizvođača opreme. Poma nema ovlašćenog zastupnika u Republici Srbiji – navodi se u obrazloženju odluke.

Takođe, u pratećoj dokumentaciji nije navedeno koliki je obim radova i za koju dužinu se planira skraćenje glavnog užeta.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!