fbpx

Skijaši iz regiona okupirali planine u BiH – Turistički radnici zadovoljni zimskom sezonom

skiing-4835024_1920

Turistički radnici u skijaškim centrima u Bosni i Hercegovini zadovoljni su jer su im staze prepune skijaša, a rezervacije imaju i za naredni period.

Naime, kako kažu, najveći broj gostiju je iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, ali beleže i veliki broj gostiju iz dijaspore.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, kaže za “Nezavisne novine” da ovaj centar nastavlja s dobrim rezultatima, da se novi rekordi nižu iz dana u dan i da olimpijska lepotica blista punim sjajem.

– Mnogobrojne investicije koje smo uradili tokom leta u potpunosti su opravdane kada iznesemo činjenice da je Jahorina apsolutno popunjena. I ne samo Jahorina. U periodu praznika do 10. januara nemoguće je pronaći slobodan smeštaj čak ni u Palama, Istočnom Sarajevu i Sarajevu i to sve zbog Jahorine – kazao je Ljevnaić.

Prema njegovim rečima, Jahorina je definitivno mesto sakupljanja domaćih i turista iz regiona.

– U ovom terminu trenutno beležimo najveći broj turista iz Hrvatske i Slovenije, zatim su zastupljeni turisti iz Srbije, Crne Gore, Mađarske. Zaista nam imponuje što se svi vraćaju na Jahorinu, iako su ove godine otvoreni svi ski-centri u Evropi koji nisu radili prošle godine – ističe Ljevnai. Kako je pojasnio, za 35 dana skijanja na Jahorini skijalo je 75.000 skijaša, što je za 50 odsto bolje u odnosu na isti period prošle godine.

– Zahvaljujući novim investicijama i poboljšanju ponude te bogatom zabavnom programu i koncertima, siguran sam da je ispred nas najuspešnija ski-sezona u istoriji – kaže Ljevnaić.

Što se tiče cena, ističe da su ih ove sezone minimalno povisili.

– Cene karata za korištenje naših staza u ovoj skijaškoj sezoni blago su povećane u odnosu na prošlogodišnje. Tako cena dnevne ski-karte za odraslu osobu u toku sezone iznosi od 55 do 65 KM, dok jedna od omiljenih ski-karata svih posetilaca, kako lokalnih, tako i iz drugih zemalja, iznosi 440 KM, takođe, za odraslu osobu, a u pitanju je ski-karta 10 u sezoni -dodao je Ljevnaić.

U skijalištu “Ski Vlašić”, gde je cena dnevnog ski-pasa 30 KM, kažu da je sezona dosad odlična te da je u danima Nove godine bilo najviše gostiju. Dodaju da su prošle godine na ovom skijalištu uglavnom prevladavali domaći gosti, dok ove sezone beleže veliki broj gostiju iz dijaspore.

– Slobodno možemo reći da je ove sezone dijaspora preplavila naše skijalište, a posebno u periodu katoličkog Božića i oko Nove godine – ističu iz “Ski Vlašića” za “Nezavisne novine” i dodaju da u narednom periodu očekuju domaće goste.

Zvonko Bagarić, direktor “Adria Ski Kupresa” na Kupresu, kaže da su zadovoljni sezonom i rekorde obaraju svake godine.

– Staze su pune prirodnog snijega i skijalište radi sve vrijeme. U odnosu na prošlu godinu, ova sezona je dosta bolja jer je ranije i počela”, kazao je Bagarić za “Nezavisne novine”. Dodao je da su u vrijeme katoličkog Božića imali dosta gostiju iz Hrvatske, tačnije iz Zadra i Dubrovnika, kao i građana iz RS, u najvećem broju iz Banjaluke i Mrkonjić Grada.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!