fbpx

Skijališta Srbije: Sprovodimo i kontrolišemo sve epidemiološke mere za bezbedno skijanje

skiing-4835024_1920

Skijališta Srbije kao odgovorno javno preduzeće izuzetno vodi računa o zdravlju i bezbednosti korisnika. Obavezne epidemiološke mere koje su propisane na nivou države važe i za skijališta. Skijaši su u obavezi da nose zaštitne maske/bandane, da nose rukavice i da drže propisano rastojanje, navodi se u saopštenju Skijališta.

Šestosedna žicara koja je trenutno u funckiji u normalnim uslovima u korpi prevozi po 6 skijaša, a sada je redukovano i sada propisano sede samo po tri skijaša. Postavljeni su razvodnici koji onemogućavaju skijašima da priđu jedni drugima, pa se na taj način obezbeđuje dodatna fizička distanca. Sama dužina skija je već obezbeđuje, ali su uvedene dodatne mere opreza kako bi skijaši bili na bezbednoj udaljenosti.
Takođe, redari Skijališta Srbije su dužni da kontrolišu pridržavanje mera i da upozoravaju sve skijaše koji krše pravila. U svakom momentu se prati broj skijaša, koliko ih je u redu, da li svi nose maske i stoje na propisanoj razdaljini. Svi koji se ne pridržavaju mera se udaljavaju iz reda i nisu u mogućnosti da se ukrcaju na žičaru.

Iz Skijališta napominju da oni pravi i iskusni skijaši koji su jedva dočekali prvo skijanje u novoj sezoni poštuju mere i zaista su odgovorni.

Međutim, dodaju, postoje i oni koji su se oglušili na propisana pravila i zato se iz Skijališta Srbij apeluje da svi korisnici budu odgovorni prema sebi i drugima, da koriste zastitnu opremu, obavezno nose bandane i rukavice i ono što je najvažnije, da drže odstojanje i slušaju redare koji su tu da obezbede red i sigurno skijanje za sve skijaše i bordere.

– Veoma je važno da svi poštuju pravila kako bi se iz cele situacije u kojoj se zajedno nalazimo izašlo kao pobednici, zdravi i sigurni I naravno kako bi se tokom cele zime omogućilo bezbedno uživanje u skijanju. Još jednom podsećanje da je skijanje, kao individualni sport, trenutno najbezbednija aktivnost koja je odvija na otvorenom i da će biti još bezbednije ukoliko se poštuju propisane epidemiološke mere – zaključuju iz Skijališta Srbije.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!