fbpx

Skijališta Crne Gore beleže rekordne rezultate – U odnosu na prošlu sezonu prihodi gotovo udvostručeni

pexels-volker-meyer-3800412

Skijališta Crne Gore zabeležila su rekordne poslovne rezultate, pri čemu su u poređenju sa proteklom zimskom sezonom prihodi više nego udvostručeni, dok se na ski rental-u beleže trostruko veći prihodi, saopšteno je iz kompanije.

– Značajni nekomercijalni učinci nisu nas omeli da zabeležimo rekordne poslovne rezultate. Naime, u poređenju sa proteklom zimskom sezonom naši prihodi su više nego udvostručeni, dok na ski rental-u beležimo trostruko veće prihode – navodi se u saopštenju povodom zimske turističke sezone na ski centru Kolašin 1600.

– Rukovođen željom da valjano odgovori zadatku poverenom od osnivača, novi menadžment Skijališta Crne Gore je odmah po preuzimanju odgovornosti pristupio planiranju, pripremi i realizaciji poslova za koje je uveren da će u fazama dovesti do ostvarivanja boljeg poslovnog rezultata, boljeg korisničkog iskustva, zadovoljstva zaposlenih i pospešenja kompanijskog renomea – rekli su iz tog preduzeća.

Navedeni efekti samo su, kako se dodaje, prolazni ciljevi te kompanije, krajnji cilj je puna valorizacija potencijala i ostvarenje rezultata koji će voditi ekonomskom boljitku severnog regiona i uopšte Crne Gore.

– Prvi pokazatelji zimske turističke sezone govore da, uprkos brojnim ograničenjima, Skijališta Crne Gore ove godine sa opravdanjem zaslužuju titulu nosioca zimskog turizma u zemlji. Poštujući sve mere i preporuke nadležnih institucija u vezi sa Covid19, od samog početka sezone beležimo rekorde u posećenosti i prodaji. Ne oslanjajući se samo na snežne padavine i prirodne pogodnosti, kontinuirano radimo na unapređenju ponude i pospešenju sadržaja za sve posetioce ski centra Kolašin 1600 – poručili su iz Skijališta.

Predstavnici kompanije su rekli da se, prvi put, mogu pohvaliti sertifikovanim ski stazama i organizacijom FIS takmičenja u kojem je učestvovalo 54 takmičara iz 19 zemalja. Zatim, organizovali su takmičenje za KUP Crne Gore u slalomu i veleslalomu, instalirali su pokretnu traku za skijaše početnike čime su omogućili da veliki broj dece nauči skijanje na savremen i jednostavan način, obezbedili su kvalitetnu opremu za rentiranje i kvalitetnu zaštitnu opremu za zaposlene u Ski centru.

– Kao društveno odgovorna državna kompanija odlučili smo da deci školskog uzrasta iz opština Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Plav i Gusinje omogućimo besplatan boravak na snegu i korišćenje infrastrukture Ski centra Kolašin 1600. Ovaj program biće realizovan u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama – navodi se u saopštenju.

Iz Skijališta su kazali da su pozitivni iskoraci u poslovanju prepoznati od njihovih posetilaca, sredstava informisanja, zaposlenih i osnivača, ipak, sporadično se u medijima pojave nedobronamerni naslovi, koji mogu izazvati utisak nedomaćinskog odnosa.

– Pažljivim čitaocima i naravno ljudima koji su imali priliku da nas posete jasno je da vodimo račna o svakom gostu, svakom zaposlenom, ali i svakom evru koji nam je poveren – rekli su iz Skijališta.

Rukovođeni tim principima za njihove zaposlene koji neretko rade duže od osam sati u ekstemnim uslovima, po noći i danu, na niskim temperaturama, izloženi snežnim padavinama, udarima vetra i mećavi, obezbedili su najkvalitetniju zaštitnu opremu koja je plaćena značajno ispod redovne tržišne cene i biće korišćena, u zavisnosti od radne pozicije, između tri i pet godina.

– Nije na odmet podsetiti da je navedena oprema nabavljena prema postupku javne nabavke u kojoj je cena postavljana kao dominantan uslov – dodaje se u saopštenju.

Iz Skijališta su rekli da mišljenja njihovih klijenata i zaposlenih nedvosmisleno potvrđuju sve prethodno iznesene navode.

– Takođe, nadamo se da će u perspektivi svi prepoznati enormini rad i zalaganje koje ulažemo, čime će nam omogućiti da iz dana u dan budemo bolji i da ostvarujemo sve bolje rezultate, a krajnji cilj je Skijališta Crne Gore kao respektabilna kompanija koja upravlja zimskim centrima koji su među najboljima u Evropi – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!