fbpx

Ski centar Kolašin 1600 ulazi u sezonu bez novih ski liftova, boba na šinama i sistema za veštačko osnežavanje 

873E933E-160B-4AF6-99BE-30945CF6CDF9

Novi infrastrukturni projekti na Ski-centru Kolašin 1600 neće biti biti relilzovani do početka predstojeće zimske turističke sezone, iako su predviđeni kapitalnim budžetom i više puta najavljivani.
Predviđena je bila izgradnje dva ski-lifta, tipa sidro, dužine 800, odnosno 500 metara, montažno-demontažni bob na šinama i osvetljavanje staza za noćno skijanje, pišu Vijesti.
Za narednu zimu neće biti ni sistema za veštačko osneživanje pet ski-staza, čija je prva faza relizacije planirana za ovu godinu. Prema planu, veštačko osneživanje trebalo je da pokrije 7,5 kilometra staza, što bi podrazumevalo i stvaranje dva akumulaciona jezera.
Ranije je precizirano da bi izgradnja sistema za veštačko osnežavanje i veštačkog jezera na Bjelasici koštalo državu 13 mil EUR. Za izgradnju dva ski-lifta planirano je da se potroši više od tri, a za montažno-demontažni bob na šinama 2,5 mil EUR. Osvjetljenje skijaških staza, kako je predviđeno budžetom, koštaće 800.000 EUR.
Direktor Ski-centra Kolašin 1600 Bojan Medenica potvrdio je Vijestima da od novih infrastrkturnih projekata, koje je trebalo da finansira država, nema niša do početka naredne turističke zime.
On podseća da su svi administrativni poslovi oko tih projekata na vreme završeni i predati Upravi javnih radova.
Medenica je kazao da u Ski-centru čine sve da prve posetioce dočekaju s poboljšanom ponudom.
– U toku su pripreme zimske sezone, koja će, prema prvim najavama, biti još bolja od prethodne, koja je za sada bila rekordna po posećenosti i broju skijaša. Radimo na remontu zičara, servisima mašina i sređivanju staza. Istakao bih sanaciju plave staze broj 1, kao i sanaciju i proširivanje crne staze broj 4 – rekao je Medenica.
Prema njegovim rečima, uprava skijališta je pažljivo osluškivala primedbe i predloge posetilaca. Tako će naredne zime na Ski-centru Kolašin 1600 biti dva prodajna mesta, kako bi se izbegle gužve prilikom kupovine karata.
– Radimo na dodatnom proširenju parkinga. Sve naše trenutne aktivnosti govore da smo uslišili savete gostiju i radimo na tome da svaka sezona u organizacionom delu bude bolja od prethodne. Formiranje cene ski-pasova je u toku, pa ćemo narednih dana obavestiti o tome – kazao je Medenica.
Letnja turistička sezona na državnom Ski-centru zavšena je 30. septembra, a Medenica je istakao da su zadovoljni rezultatima u avgustu i septembru, iako im, kako kaže, vremenski uslovi nisu išli naruku.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!