fbpx

Ski centar Kolašin 1600 – rekordna sezona! 

glade-optics-I-30st7mGAE-unsplash

Završetak zimske turističke sezone na državnom ski centru Kolašin 1600 obeležen je rekordnim brojem posetilaca i prihodom od čak milion evra. Ova zimska sezona pokazala se kao duplo uspešnija u odnosu na sezonu prošle godine.

Iz preduzeća Skijališta Crne Gore su naveli da je za nepunih 100 dana ski centar na Bjelasici posetilo 80.000 gostiju i da je prodato oko 35.000 ski pasova i oko 4.000 karata za panoramsku vožnju žičarom do vrha Troglava.

Pomoćnica izvršnog direktora za komercijalno-marketinške poslove, Nataša Pajović, podsetila je da je sezona počela 18. decembra prošle godine, a da je, usled nepovoljnih vremenskih uslova krajem marta, zvanično završena 3. aprila.

– Do tog datuma, na ski centru Kolašin 1600 imali smo ukupno 98 skijaških dana na stazama uz žičaru K8. Upravo završenu sezonu obeležilo je i otvaranje žičare K7, koja je objedinila skijašku infrastrukturu na Bjelasici. Staze uz žičaru K7 bile su u funkciji ukupno 42 dana – rekla je Pajović za Vijesti.

Pajović je saopštila da je to postignuto zahvaljujući dobroj pripremi i velikom zalaganju svih zaposlenih, menadžmentu Skijališta Crne Gore predvođenom izvršnim direktorom Đurom Miloševićem, kao i najbitnijom novinom – otvaranje žičare K7. Ovom žičarom je, kako je dodala, Crna Gora dobila ski centar konkurentan ski centrima u regionu. Zatvaranje skijaških staza neće zatvoriti i vrata ski centra Kolašin 1600, a očekivanja od međusezone su ambiciozna.

– Restoran Troglava je i dalje otvoren za sve zainteresovane posetioce i goste. U saradnji sa TA Gold travel, tokom međusezone, na ski centru imaćemo goste iz Velike Britanije, Francuske i Nemačke, koji borave u hotelima na primorju. Aktivno smo radili na uspostavljanju mogućnosti celogodišnjeg turizma i nadamo se da smo, s ovim grupama, na dobrom putu da Kolašin pozicioniramo na mapu nezaobilaznih destinacija tokom cele godine – kazala je Pajović.

Već se radi na pripremi letnje turističke sezone, tokom koje će svim gostima na raspolaganju biti panoramska vožnja žičarom i ugostiteljske usluge restorana i caffe-bara Troglava.

Najveća atrakcija, kako najavljuju u tom preduzeću, biće novi ugostiteljski objekat u blizini izlazne stanici žičare Troglava.

– U planu je izgradnja ugostiteljskog objekata na lokaciji izlazne stanice žičare Troglava, na 2,04 hiljade metara nadmorske visine, koji će, sigurni smo, biti velika atrakcija za sve ljubitelje netaknute prirode – rekla je Pajović.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!