fbpx

Širenje smeštajnih kapaciteta u Herceg Novom – U Zelenici planiran hotel sa četiri zvezdice

hotel-939501_1920

Kompanija Superior planira izgradnju hotela u Zelenici, a na idejno rešenje objekta saglasnost je dao i glavni državni arhitekta.

Kako se može videti u dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, planirana je gradnja objekta spratnosti S+Pr+1 i imaće suteren, prizemlje i jedan sprat. Ukupna BRGP objekta sa garažnim prostorom iznosi 894.02 m2, a bez njega 669 m2.

– Suteren se sastoji od ulaznog hola, kancelarije, recepcije, ostave, stepeništa, toaleta i degažmana. Imaće i mušku i žensku svlačionicu, saunu, suvenirnicu, kozmetički salon, hodnik, ženski i muški toalet sa svlačionicama za osoblje.

Na ovoj etaži predviđeni su i restoran, kuhinja, vešernica, ostava i garažni parking prostor – objašnjeno je u idejnom rešenju za čiju izradu je bio zadužen studio Intesa iz Bijelog Polja.

Projektom je planirano da prizemlje bude u funkciji turističkog stanovanja i sastojaće se od devet smeštajnih jedinica od kojih svaka ima dnevni boravak, kuhinju sa trepezarijom, WC i stepenistni prostor za spratnu etažu.

Na spratu će takođe biti devet smeštajnih jedinica koje su zasebno povezane stepeništem sa prizemnom etažom i sastoje se od spavaće sobe i kupatila.

Parkiranje je predviđeno u garaži hotela u kojoj će biti osam parking mesta.

Predviđeno je parterno uređenje u okviru parcele. Sve pešačke površine i pristupi oko ulaza će se popločati behaton pločama, dok će slobodne površine uz ulazni put biti ozelenjene niskim autohtonim zelenilom.

Prostor namenjen zelenoj površini u potpunosti će se horikulturno obraditi na način prilagođavanja autohtonom ambijentu i ostvarivanja što kvalitetnijeg zelenog prilagođenog prostora.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!