fbpx

Širenje smeštajnih kapaciteta u Budvi – Planirana gradnja kompleksa sa 20 apartmana i bazenom

budva-824486_1920

 U Budvi je planirana gradnja apartmanskih objekata podeljenih u pet lamela, ukupne bruto građevinske površine 4952,46 m2. Ovaj projekat dobio je i zeleno svetlo glavnog državnog arhitekte.

Za izradu idejnog rešenja bio je zadužen Arhi Studio Dizajn iz Budve, a apartmanski kompleks gradiće se na UP 4, u zahvatu DUP-a Pržno-Kamenovo za dio Kamenovo-Vrijesno, KO Sveti Stefan. Površina parcele iznosi 3450,05 m2 i u vlasništvu je investitora.

Kako je već pomenuto, predviđena je gradnja pet objekata, pri čemu su lamele A, B i C predviđene kao tri objekta u nizu i gravitiraju ka južnom delu parcele. Lamele D i E zamišljene su kao dvojni objekti i smešteni su u severoistočnom delu parcele.

Objekti su spratnosti 2G+P+2+Ps. Projektom je predviđeno da imaju apartmanske jedinice, garaže u podzemnim etažama, kao i pomoćne i prateće prostorije.

Planirano je ukupno 20 apartmana, pri čemi se svi sastoje od dnevnog boravka, jedne ili više soba, kuhinje i kupatila. Smeštajne jedinice namenjene su smeštaju turista na određeno vreme.

U okviru objekata predviđene su i recepcije sa ulaznim holom, te pomoćnim i pratećim prostorijama za ovaj tip objekata smeštenim u prizemlju ili podzemnim etažama na nivou garaža.

Zbog nagiba terena, a radi boljih vizura u prostoru karakterističnom za naselje, predviđena je izgradnja objekata koji su postavljeni na slobodni deo parcele predviđen za izgradnju, te izdignuti na platou ispod kojih se formiraju podzemne garaže. Pod objektima je predviđen garažni prostor na dva nivoa, što je u skladu sa potrebama ove urbanističke parcele, a u svrhu stabilizacije terena i rešavanja mirujućeg saobraćaja.

Potreban broj parking mesta obezbeđen je u okviru sopstvene parcele, kao i u podzemnim garažama. Kako je objašnjeno, u garažama je obezbeđeno 48 parking mesta, i to po 24 u svakoj od etaža garaže. Na parceli je projektovanje još pet parking mesta, što je ukupno 53 parking mesta, koliko je i predviđeno urbanističko-tehničkim uslovima.

Između objekata planirano je dvorište sa platoom i bazenom.
Kada je reč o pejzažnom uređenju, zbog zaštite od buke kao i pogleda sa ulice, predviđa se sadnja visokog žbunja kao i pravilno orezanog i gusto posađenog drveća. Projektom je planirano i popločanje prostora trotoara i pristupnoh staza i to prirodnim kamenom.

Predviđena je i sadnja autohtonih vrsta kako visokog tako i niskog zelenila, a za zasad u žardinjerama i manjim trakama zelenila predviđeno je nisko zelenilo drveća i žbunastog rastinja različitog kolorita i habitusa (kadulja, ruzmarin, lavanda, žukva i bršljan).

Planirana je i ugradnja savremenog urbanog mobilijara sa kamenim popločanjima, kao i postavljanje osvetljenja kako zelenila tako i pristupnih pešačkih staza i slobodnih površina.

Kao investitori projekta navedeni su Jovan i Miodrag Dragović.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash.com


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!