fbpx

SIKD upozorava: Mnogi hoteli će ostati zatvoreni jer neće imati ko da radi

Iako je pre mesec dana bila potpuno neizvesna situacija vezano za mogući booking, sada se već sa sigurnošću može reći kako će ovogodišnja turistička sezona biti znatno bolja od očekivanog i znatno bolja u odnosu na 2020. Međutim ove sezone će se desiti, da će mnogi hoteli duž Jadrana ostati zatvoreni, ne zbog toga što neće biti turista, nego zato što neće imati ko raditi, upozorava Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Na tu činjenicu, kako naglašava Sindikat, upozoravali su još prošlog proleća kada se iz epidemioloških razloga desio lock down i kada su mnogi hotelijeri najavljivali masovne otkaze ukoliko ne bude bilo pomoći Vlade Republike Hrvatske.

Činjenica je, barem kada su u pitanju velike turističke kompanije, da poslodavci nisu otkazivali ugovore o radu radnika; činjenica je da su, za vreme kada nisu radili, radnici dobijali naknadu plate koje su kod mnogih poslodavaca svedene na minimalnu platu, a u Istri i većim kompanijama na Kvarneru na određeni postotak 60-80% plate radnika, ali ne manje od potpora Vlade RH i činjenica je da za celo vreme trajanja pandemije Vlada RH odobravala potpore za očuvanje radnih mesta, podsećaju iz Sindikata.

“I s pravom se pitamo: ko je onda kriv što odmah na početku sezone, odnosno ponovnog intenzivnijeg rada već nema dovoljno kadrova? Odgovornost snose i vlasnici kompanija, i poslodavci, ali i Vlada RH.”

Iz Sindikata naglašavaju i kako su u proteklih 14 meseci retki radnici u turizmu dobili više od šest punih plata. Retki su sezonski radnici koji su uopšte imali priliku da u to vreme rade više od tri do četiri meseca. Naravno kako je u takvim uslovima nesigurnosti iluzorno bilo očekivati kako će ti radnici čekati poziv turističkih kompanija. Mnogi stalni radnici, ali pre svega stručni i obrazovani radnici, koji nisu mogli dozvoliti da žive od 60% plate, dali su otkaz. Otišli su raditi u inostranstvo ili u drugu delatnost, poručuje SIKD.

Zbog velike neizvesnosti u ishod i trajanje pandemije ni poslodavci nisu imali prostora za dugoročno planiranje, a većina njih nije zapošljavala ni stalne sezonce, niti sezonce koji su godinama radili sezonske poslove, niti je pokušala tražiti nova tržišta radnika.

“Ima i pozitivnih primera. Ima poslodavaca koji su počeli zapošljavati sezonske radnike veoma rano, gotovo pa uobičajeno, koji su sa sindikatima , uprkos neizvesnosti, ugovorili i jednokratne nagrade ili dodatke na platu za rad tokom intenzivnih meseci u sezoni, koji su nastojali u najvećoj mogućoj meri osigurati posao i punu platu maksimalnom broju radnika. Takvi poslodavci danas problem nedostatka radnika muči u manjem opsegu”, poručuju iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i dodaju kako su radnici opravdano očekivali, posebno od velikih turističkih kompanija, da nakon desetak godina izuzetno dobrog poslovanja, kada su se obarali rezultati svake godine, kako u fizičkom, tako i financijskom pogledu, kompanije imaju unutrašnjih rezervi da isplaćuju normalne plate i ostala ugovorena materijalna prava radnika, no to se nije desilo, a retki su poslodavci koji su tokom cele pandemije radnicima isplaćivali punu platu, zbog čega ih takav odnos prema radnicima sada košta.

Ne umanjujući potpore isplaćivane putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Sindikat napominje kako je Vlada RH odluku o nastavku potpora donosila iz meseca u mesec, bez dugoročne strategije. Da se znalo kakve će biti potpore, da se znalo do kada će biti potpore, te uslovi pod kojima će se one ostvarivati, možda bi i poslodavci drugačije reagovali i pravovremeno osigurali dovoljan broj kadrova za sezonu. Ukratko, po mišljenju SIKD-a zakazali su svi, a sada ispaštaju radnici koji neretko rade i iznad 15 sati dnevno, uz istu ili manju platu, odnosno primanja koja su imali pre dve godine, a istovremeno inflacija raste.

“Zbog vatrogasnih mera koji su donosili i poslodavci i Vlada RH, umesto dugoročnih planova kojim bi se sačuvala ne samo radna mesta već i iskusan i kvalitetan kadar, danas imamo paničnu situaciju gde se radnici traže na sve strane od Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije, do Indije, Filipina, Ukrajine, čak do Nepala. U pravilu radnika bez iskustava, bez traženih kvalifikacija i kvaliteta za koje je potrebna radna dozvola, a zbog čega se situacija dodatno komplikuje jer administracija traje dugo. Naravno da radnici iz EU ne dolaze u Hrvatsku jer su plate ispod onoga što imaju u tim zemljama. I stoga sam uverena da ćemo se ubuduće morati suočiti s dodatnim pitanjem: kako održati kvalitet?”, poručuje predsednica SIKD-a Marina Cvitić i dodaje kako u Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije smatraju da pod hitno treba održati zajednički sastanak predstavnika svih učesnika, sindikata, poslodavaca, ministarstva turizma i ministarstva rada, odnosno predstavnika Vlade RH radi donošenja dugoročnih i konkretnih mera, jer nakon sezone koja možda može trajati uobičajeno do kraja septembra, do sledeće sezone sledi predug period, a stalni radnici neće moći kumulirati dovoljan broj sati za preraspodelu do sledeće sezone niti će sezonski radnici osigurati dovoljan neprekidni staž radi ispunjavanja uslova za ostvarivanje prava na naknadu za nezaposlene.

“Ako zajednički ne donesemo prave mere, sledeća sezona biti će još gora u pogledu nedostatka radne snage”, na kraju poručuje Cvitić.

Izvor: HrTurizam

Fotografije: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!