fbpx

Sezona na Žabljaku počela kasno, ali su zadovoljni brojem posetilaca

AA22D805-D5F8-4F74-92CD-55EA130A1952

Sezona na Žabljaku je kasno krenula, ali su zadovoljni brojem posetilaca, saopštio je direktor skijališta Savin kuk, Marinko Purić.

Kako je još na jesen sve bilo spremno za goste, iz Skijališta žale što snega nije bilo ranije. Iako su gubici, kako kažu, nenadoknadivi, ipak se nadaju da će od sezone izvući najviše što mogu, prenosi portal RTCG.

– Posetilaca imamo dosta. Tako da nadam se da će ovaj deo raspusta biti dosta posetilaca. Zadovoljni smo, jeste da je sezona kasno krenula, ali imamo ceo februar – rekao je Purić za TVCG.

A s obzirom da su na Žabljaku propustili špic sezone – zimski raspust, iz Turističke organizacije kažu da je sneg zakasnio. Ipak, prolongiranje počeka drugog polugodišta ide im na ruku.

– Negde su svi jedva čekali sneg, produžetak raspusta nam je dodatno išao na ruku da dobijemo prve ozbiljnije goste na Žabljaku. Tako da jeste da je zakašnjenje ali se zaista se nadamo da ćemo uspeti da nadoknadimo jedan deo gubitaka i da čak imamo produžetak sezone – rekla je direktorica TO Žabljak, Vanja Krgović Šarović. 

Ona je rekla da je zimski ambijent i doživljaj planine naveo mnoge da ponovo aktiviraju rezervacije.

– Mogu reći da danas nemamo tako dobru popunjenost, možda negde na 30 odsto, ali već sledećih dana očekujemo da se ta slika iz dana u dan popravlja – poručila je Krgović Šarović.

A kako bi turisti bezbedno stigli na Žabljak, putevi moraju biti prohodni. To znaju i u opštini, pa smo na putu do Žabljaka sreli više snegočistača i saobraćalo se bez zastoja.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!