fbpx

Sedam saveta za povoljnu destinaciju za putovanje

london-2682501__340

Dakle, uhvatili ste oko na taj odmor iz snova, onaj na kome možete da vidite različite lokacije i pejzaže, upoznate nove ljude i probate ukusnu lokalnu kuhinju.
Ali onda vam u glavi počinju da se pojavljuju finansijske brige. Kako ćete uspeti da platite takav odmor? Kako možete da ga učinite povoljnijim za budžet? I kako možete da uštedite novac, da vaše putovanje ne bi oštetilo banku? Nažalost, mnogi od nas nemaju beskrajna sredstva za odmor. U stvari, većina nas mora dugo da razmišlja o tome kako ćemo sebi priuštiti svoj beg. Srećom, postoje načini da bilo koje putovanje učinite pristupačnijim bez ugrožavanja njegovog kvaliteta. Evo sedam saveta koji će vam pomoći da isplanirate savršen odmor po budžetu:
Istražite lokaciju pre nego što krenete
Pre nego što rezervišete svoje putovanje, istražite lokaciju vašeg odmora. Ovo će vam pomoći da odredite pod koji budžet će vaše putovanje verovatno potpasti. Možete početi tako što ćete proveriti veb lokacije kao što su TravelDailyNews, Numbeo, GoAbroad i TripAdvisor. Takođe možete pogledati neke od glavnih veb lokacija za putovanja na kojima možete pronaći recenzije i preporuke drugih putnika. Ovo vam može pomoći da steknete dobru predstavu o tome kakva je lokacija zaista, što će vam dobro doći ako naiđete na bilo koju od tih dosadnih kulturnih razlika. Malo istraživanja unapred će vam pomoći da saznate koliko novca ćete verovatno potrošiti na prevoz, hranu, aktivnosti i smeštaj. Takođe će vam pomoći da steknete uvid u to kakvi su ukupni troškovi života u ovoj oblasti. Ovo će vam mnogo olakšati da smislite budžet i shvatite koliko novca će vam trebati da se vaše putovanje ostvari.
Pažljivo isplanirajte svoj itinerar
Iako je sjajno imati širok spektar destinacija i aktivnosti na svom putu, to takođe može biti skup poduhvat. Ako imate dugo putovanje puno skupih destinacija, možda ćete se naći u situaciji finansijske krize. Da biste to izbegli, pažljivo isplanirajte svoj itinerar. Izaberite jedan ili dva grada kao svoje primarne destinacije, a zatim dodajte nekoliko drugih koji su malo jeftiniji. Ovo će vam pomoći da svoje troškove držite pod kontrolom i kontrolisanim. Ako putujete sa grupom, možda biste želeli da razmislite o razvoju plana puta koji odgovara svačijim potrebama i budžetu. Ako putujete sami, možda biste želeli da razmislite o kreiranju fleksibilnog plana puta. Ovo će vam omogućiti da preskočite sve destinacije koje su preskupe i pređete na one koje su jeftinije.
Rezervišite svoj prevoz unapred
Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti da uštedite novac na putovanju je da rezervišete prevoz unapred. Poželećete da rezervišete let, kartu za voz ili vožnju autobusom što je pre moguće, posebno ako putujete tokom popularne sezone putovanja kao što je leto. Ovo vam može pomoći da dobijete niže cene i izbegnete žurbe u poslednjem trenutku. Takođe vam može pomoći da pronađete povoljnije opcije prevoza. Ako rezervišete let, to vam takođe može pomoći da izbegnete plaćanje dodatnih naknada. Ako putujete brodom, trebalo bi da rezervišete prolaz što je pre moguće. Ovo će vam pomoći da dobijete mesto na čamcu po vašem izboru. Ako putujete automobilom, možete uštedeti novac tako što ćete rezervisati automobil za iznajmljivanje nekoliko nedelja pre nego što krenete. Ako vodite svog ljubimca sa sobom na put, trebalo bi da razmislite o iznajmljivanju automobila sa odgovarajućim presvlakama za sedišta za smeštaj vašeg ljubimca, kao što su navlake za sedišta Ford F150. Ovo će učiniti putovanje manje stresnim i prijatnijim za vas i vašeg ljubimca. Takođe je najbolje rezervisati kartu unapred ako putujete autobusom. Planiranje vašeg prevoza na vreme daje vam priliku da izbegnete sve što može da vam pokvari odmor, a pritom uštedite novac.

Potražite jeftin smeštaj
Možete značajno smanjiti troškove svog putovanja odabirom jeftinije opcije smeštaja. Potražite hostel ili jeftin pansion koji je razumno blizu vaših primarnih destinacija. Izbegavajte boravak u skupim hotelima, posebno ako putujete sa velikom grupom. Ako putujete sa svojom porodicom, možda biste želeli da razmislite o iznajmljivanju kuće ili stana. Ovo će učiniti vaše putovanje pristupačnijim. Ako putujete sa partnerom ili prijateljem, možda biste želeli da razmislite o podeli sobe i podeli troškova. Ovo će značajno smanjiti troškove vašeg putovanja i učiniti ga jeftinijim.
Pronađite besplatne aktivnosti i atrakcije
Mnoge od glavnih turističkih atrakcija su izuzetno skupe, posebno ako idete tokom njihove špice sezone. Međutim, postoji mnogo besplatnih aktivnosti i atrakcija koje možete raditi dok ste na odmoru. Možete potražiti vodiče ili veb stranice lokacija koje planirate da posetite i saznate šta oni nude u pogledu besplatnih aktivnosti i atrakcija.Takođe možete pitati lokalno stanovništvo ili druge putnike šta preporučuju. Postoje i forumi na mreži na kojima ljudi raspravljaju o jeftinim putovanjima i možda bi mogli da vam ponude neke predloge.
Pridružite se turističkoj grupi

Ako putujete sa prijateljima ili porodicom, možda biste želeli da razmislite o pridruživanju turističkoj grupi. Ove vrste tura su obično veoma pristupačne i dizajnirane za sve vrste ljudi, uključujući i one sa ograničenim budžetom. Mnogi od njih takođe nude popuste za ranu rezervaciju i za veće grupe, što ih može učiniti još povoljnijim za budžet. Ako putujete sami ili sa prijateljem, možda biste želeli da razmislite o pridruživanju obilasku sa vodičem. Obilasci sa vodičem su odličan način da vidite novu destinaciju dok upoznajete nove ljude, i veoma su povoljni.
Ne zaboravite da uštedite za svoje putovanje
Na kraju, zapamtite da sačuvate za svoje putovanje. Postoji mnogo načina na koje to možete da uradite, uključujući uštedu određene količine novca svake nedelje, ulaganje novca u fond za putovanja ili prodaju stvari koje vam više nisu potrebne. Bez obzira koliko uštedite za svoje putovanje, važno je zapamtiti da ćete verovatnije potrošiti taj iznos i više na odmor. Da biste izbegli prekoračenje budžeta, možda biste želeli da razmislite o kursu preživljavanja na putovanju. Ovi kursevi će vam pomoći da uštedite novac i izbegnete skupe greške kada je u pitanju putovanje.

Izvor: TravelDailyNews

Fotorafija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!