fbpx

Sedam najboljih sajtova za pretragu jeftinih avionskih karata

plan-your-trip-4516099_1280

Zanima vas koji su najbolji sajtovi za pretragu jeftinih avio karata? Nakon putovanja u skoro 70 zemalja sveta i koristeći gomilu sajtova za kupovinu avio-karata, bloger Robert Dacešin napravio je listu sedam najboljih sajtova za pretragu jeftinih avio karata na internetu.

Za svaki od sajtova, objašnjeno je zbog čega mu se dopada i zašto ga preporučuje za korištenje, a ubacio je i opciju “najbolja stvar ovog sajta” u kojoj izdvaja nešto unikatno vezano za njega.

Prenosimo njegovu listu i utiske za svaki sajt pojedinačno:

Skyscanner.net

Ako bih trebao da vam preporučim samo jedan sajt koji bi trebalo koristiti za pretragu jeftinih letova, bio bi to Skyscanner. Osim što u svojoj bazi sadrži gotovo sve kompanije sveta, te je malo verovatno da ćete na drugim sajtovima pronaći druge kombinacije letova, sajt je odličan i zbog toga što pruža mogućnost dodatnog podešavanja letova, te tako možemo da izaberemo sa kojom kompanijom želimo da letimo, koliki broj presedanja želimo ili da li ih uopšte želimo, u koje vreme želimo da letimo i slično.

Najbolja stvar ovog sajta: Skyscanner nudi jednu odličnu opciju “everywhere” u slučaju da nemate samo jednu destinaciju gde biste išli, već vam se jednostavno putuje jeftino. Klikom na nju, dobićete listu letova za sve zemlje sveta, počev od najjeftinijeg, te možda dobiti i inspiraciju za neke nove destinacije o kojima niste razmišljali.

Expedia.com

Slično kao i Skyscanner, Expedia ima ogromnu bazu letova, te će vam bez dileme ponuditi najbolje kombinacije koje postoje na internetu. Dopada mi se opcija “Show flexible dates” putem koje možete dobiti pregled dana kada su letovi jeftiniji, kao i to što detaljno naznače šta je uključeno u let, a šta ne, kakvi su uslovi otkazivanja, koliko prtljaga je dozvoljeno i slično.

Najbolja stvar ovog sajta: Vrlo su transparentni i dosta vode računa o tome da li zaista razumete o kakvom letu se radi, pre nego ga izaberete, pružajući vam pri tome sve potrebne informacije.

Momondo.com

Sajt koji sam nekada najviše koristio, a koji i danas najviše koristim uz Skyscanner. Sa preko 1.000 avio kompanija, putničkih agencija i sajtova za bukiranje u svojoj bazi, Momondo je jedan od sajtova na kojem ćete prema jednom istraživanju u čak 95% slučajeva pronaći najbolje ponude za putovanje. Sajt ima slične funkcije kao prethodna dva, te ga je odlično kombinovati zajedno sa njima prilikom pretraga za letovima.

Najbolja stvar ovog sajta: Putem opcije “Trip Finder”, imate priliku da izaberete kategorije kao što su “plaža” ili “gradovi”, nakon toga kontinent na koji želite da idete, mesec putovanja i budžet, a Momondo će vam u tren oko pokazati listu ideja za putovanje, kreiranu upravo prema onom što ste naznačili.

Travelzoo.com

Sajt koji je pomalo drugačiji od prethodna dva, jer umesto da morate izabrati tačne datume i destinacije na koje idete, nudi vam da izaberete koji tip putovanja želite (odmor, krstarenje, luksuzno putovanje). Recimo, ako izaberete opciju “Cruises” i potom “Anywhere” i “All dates” dobićete ponudu svih krstarenja koje imaju u bazi širom sveta, a na vama je samo da izaberete ono koje vam najviše odgovara.

Najbolja stvar ovog sajta: Veoma je prilagodljiv i fleksibilan, te jedno od najboljih mesta ukoliko tražite neke specijalne akcije na letove u biznis klasi.

Google Flights

Moćan i veoma jednostavan sajt gde nakon što unesete destinaciju na koju putujete, dobijete kalendar sa cenama po danima, kako biste mogli da izaberete najjeftniju opciju. Na raspolaganju je i opcija “Price Graph” u kojoj dobijate grafikon sa cenama, te na vrlo pregledan način možete videti kada je isplativo putovati.

Najbolja stvar ovog sajta: Google Flights nudi mogućnost da primate notifikacije o kreatanju cena leta koji vas zanima, te da te promene dobijate na svoj mejl.

Kayak

Jedan od sajtova sa kojim je sve i krenulo i bez dileme, jedan od najboljih koji postoje i danas. Kao i neki od prethodnih sajtova, nudi opciju “Anywhere”, a uz to, sadrži i opciju “Our Advice” koja vas savetuje oko toga, da li je kartu pametnu kupovati sada ili je bolje sačekati još neko vreme, zavisno od toga da li softver smatra da će cene biti više ili niže u narednih sedam dana.

Najbolja stvar ovog sajta: Veliki broj filtera koje sajt ima, pruža vam maksimalno prilagođavanje svih detalja putovanja.

Kiwi.com

Nijesmo mogli završiti ovu listu bez njega. Iako funkcijama dosta sličan kao prethodni sajtovi, ono što ga razdvaja je odlična mogućnost pretrage jeftinih letova za multi-trip destinacije. Samo unesite mesto na kojem završava vaše putovanje, gradove koje biste usput posetili, broj noći koje planirate planirate provesti na putu i koliki vam je budžet, a Kiwi će vam sam napraviti plan puta, prema onom što ste upisali. Sjajna stvar zaista.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!