fbpx

Saveti za planiranje putovanja na odmor ove godine

rainbow-1467988_960_720

U svetlu prilično lude letnje sezone putovanja, sada je vreme da počnete ozbiljno da planirate svoja putovanja na kraju godine jer se očekuje da će ova sezona praznika biti i zauzeta i skupa.
Aplikacija za rezervaciju putovanja Hopper je upravo objavila svoj izveštaj o prazničnim putovanjima za 2022. godinu, koji ukazuje da će ovogodišnje cene avionskih karata za godišnji odmor biti najveće u poslednjih pet godina. Ipak, više od polovine Amerikanaca planira putovanja za jedan ili oba novembarska ili decembarska praznika, od kojih 70 odsto ide u posetu porodici i prijateljima.
Faktori koji utiču na cenu avio karata ove godine uključuju visoke cene goriva, manje dostupnih letova i zaostalu potražnju za putovanjima izazvanu dve godine potencijalno propuštenih praznika. Najmanje 30 odsto putnika planira da leti ove praznične sezone, ali dve trećine njih ističe cene kao primarni faktor kada planiraju svoja putovanja.
Na osnovu svoje analize, Hopper je sastavio nekoliko saveta o tome kako pronaći najbolje ponude za letove za praznike ove godine:
Rezervišite do sredine oktobra – Hopper savetuje putnicima da rezervišu letove za Dan zahvalnosti i za Božić najkasnije u nedelju od 10. oktobra. letovi bi se mogli brzo rasprodati ove godine.
Počnite da planirate odmah – Hoper je rekao da je najmudrije odmah krenuti sa stvarima i obavezno rezervisati najkasnije do sredine oktobra. Istorijski gledano, korisnici Hopper-a koji su rano počeli da planiraju svoja putovanja za odmor koristeći aplikaciju, uštedeli su čak 18 procenata na domaćim i 15 procenata na međunarodnim avionskim kartama.
Koristite alatku za praćenje cena – predviđa se da će cene, posebno za putovanja tokom božićnog perioda, donekle nepredvidivo varirati u narednim nedeljama. Dobre ponude za cene karata mogu skočiti i nestati isto tako brzo, tako da Hopper preporučuje korišćenje alata za praćenje cena (kao što je Hopper) da biste bili obavešteni čim cene padnu.
Neka vam datumi budu fleksibilni – Putnici mogu da uštede čak 300 dolara letenjem u vreme kada nije najveći broj (tj. pre ili posle nedelje praznika). Za putovanja na Dan zahvalnosti, pogledajte da krenete u ponedeljak u nedelji Dana zahvalnosti i vratite se bilo kog dana u nedelji nakon praznika da biste dobili najbolje cene avionskih karata. Isto tako, za božićni vikend, pokušajte da odete u ponedeljak ili utorak pre praznika i vratite se u ponedeljak, utorak ili sredu u nedelji nakon Božića da biste pronašli najbolje ponude za letove.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!