fbpx

Sastanak generalnog sekretara UNVTO-a Zuraba Pololikashvilia i direktora HTZ-a Stančića u Jerevanu

UNWTO 3

Hrvatska turistička zajednica na 67. sastanku Regionalne komisije UNVTO za Evropu

Sastanak generalnog sekretara UNVTO Zuraba Pololikashvilia i direktora HTZ Staničića u Jerevanu

Svetska turistička organizacija (UNVTO) organizuje 67. sastanak Regionalne komisije UNVTO za Evropu, koji će se održati u jermenskom gradu Jerevanu od 1. do 3. juna. Pored generalnog sekretara UNVTO Zuraba Pololikashvilia i visokih predstavnika zemalja članica turizma, sastanku je prisustvovao Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, koju je Komitet UNVTO izabrao kao glavnu i jedinu instituciju koja će je predstavljati u Jerevanu. Tom prilikom direktor Staničić je predstavio dosadašnje aktivnosti i rad Odbora pridruženih članova, a osvrnuo se i na glavne izazove, potrebe i mogućnosti u međunarodnom turističkom sektoru.

Ovom prilikom direktor Staničić je u ime Komiteta pridruženih članica UNVTO govorio o reformi pravnog okvira tog odbora, koja je sprovedena uz stalnu saradnju i koordinaciju pridruženih članova. Nova reforma će omogućiti još bolje radne kapacitete UNVTO, odnosno ojačaće javno-privatna partnerstva i obezbediti moderniji okvir delovanja koji je prilagođen aktuelnim i novim tržišnim trendovima. „Poziv da pred svim pridruženim članicama iznesemo najvažnije vijesti i stavove veliko je priznanje Hrvatskoj turističkoj zajednici kao instituciji u globalnom kontekstu, ali i potvrda dobrog smjera u kojem idemo u međunarodnim odnosima. . Takođe, svi pridruženi članovi izražavaju spremnost da nastave sa radom i doprinose kvalitetnom proširenju članstva, te ističemo značaj saradnje i javno-privatnog partnerstva koje može snažno doprinijeti daljem razvoju evropskog turizma“, rekao je direktor Staničić.

Na 67. sastanku UNVTO-a, generalni sekretar Zurab Pololikashvili podneo je izveštaj

On se osvrnuo na strateške ciljeve i prioritete, aktuelne svetske trendove u turizmu, kao i ključne aktivnosti Svetske turističke organizacije u 2022. godini, a posebno je istakao gostoprimstvo grada Jerevana kao domaćina ovogodišnjeg skupa i razvoja Jermenije u poslednjoj deceniji kao odličan primer drugim zemljama. Dodajmo da će u okviru čitavog programa biti vođena i rasprava o politici oporavka evropski turistički sektor uz učešće ministara i drugih visokih zvaničnika i predstavnika ključnih aktera u privatnom turističkom sektoru, dok će sutra biti održana posebna konferencija o turizmu i ruralnom razvoju „Kako lokalno iskustvo gradi imidž i vrednost određene destinacije“.

Podsećamo, Hrvatska turistička zajednica je u decembru prošle godine prvi put u istoriji izabran za člana Komiteta pridruženih članica UNVTO za period od 2022. do 2025. godine. To je Komisija od ukupno 23 pridružena člana i deluje kao savetodavno telo generalni sekretar UNVTO.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

Fotografija: Hrvatska turistička zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!