fbpx

Sarajevo uvodi direktnu avioliniju ka Bariju

airplane-2619434_1920

Dobra vest stiže iz Italije – najavljeno je otvaranje direktne avionske linije Bari – Sarajevo, soapšteno je na sajtu Grada Sarajevo.

– Ova inicijativa je potvrda vrednosti Sarajeva, ali i prilika za još snažnije turističke i poslovne veze sa italijanskim gradovima, ovaj put sa Barijem, važnim privrednim, turističkim i univerzitetskim centrom južne Italije – istakla je gradonačelnica Benjamina Karić na juče održanom Okruglom stolu, kojem su prisustvovali predstavnici političkog, privrednog, turističkog, univerzitetskog života dva grada, regija i država.

Partneri iz Barija, centra italijanske južne regije Apulije, u svojim obraćanjima iskazali su spremnost da i na ovaj način uspostave direktan “most” bliže saradnje i komunikacije sa zapadnim Balkanom i njegovim institucijama.

Jelica Grujić u ime Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH naglasila da će avionska linija Bari – Sarajevo biti korisna za turizam, poslovanje i jačanje veza.

– S obzirom da proširujemo naše kapacitete, možemo povećati obim avio saobraćaja i tako realizovati i ovaj važan projekat za aerodrom, Sarajevo i BiH – kazao je direktor Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, Alan Bajić.

Okruglom stolu prisustvovali su i ambasador BiH u Italiji, Slavko Matanović i ambasador Italije u BiH, Marco di Ruzza.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!