fbpx

Sarajevo u zimskoj sezoni povezano sa 26 destinacija

airport-4120835_1920

U nedelju, 31. oktobra, na snagu je stupio zimski red letenja koji će trajati do 26. marta 2022. godine, a u okviru kojeg 13 aviokompanija planira realizaciju svojih aviolinija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo ka 26 evropskih i svetskih destinacija.

Produženje programa stimulativnih mera koji je Uprava aerodroma pripremila i ponudila aviokompanijama se pokazalo kao dobra poslovna odluka, te je Sarajevo po prvi put u zimskoj sezoni, povezano sa zemljama Bliskog Istoka ali i brojnim zapadnoevropskim gradovima, saopšteno je iz sarajevskog aerodroma.

Naime, aviokompanija Flynas će tokom cele zimske sezone povezivati Sarajevo sa Jeddah i Riadhom, što je izuzetno značajno za nastavak razvoja kompletnog turističkog sektora u BIH i nakon završetka letnje sezone.

Takođe, aviokompanija Wizz Air Abu Dhabi će u zimskom redu letenja održati direktnu avioliniju između Sarajeva i Abu Dhabia, a Gulf Air će od sredine decembra dva puta sedmično obavljati letove između Sarajeva i Bahreina.

Krajem godine je planirano povećanje frekvencija letova Wizz Aira, kao i uspostava aviolinija ka gradovima sa kojima do sada Sarajevo nije bilo povezano (Treviso/Venecija, Hamburg, Billund i Malme).

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!