fbpx

Saradnjom Srbije i Mađarske definisane turističke rute u regionu Tise

business-3298472_960_720

U okviru Programa prekogranične saradnje Interreg – IPA Mađarska-Srbija, u toku je implementacija projekta “Integrisani razvoj prirodnog i kulturnog turizma u regionu Tise“. Projekat se sprovodi u periodu 01.05.2018-31.07.2020. god.

Ukupna vrednost projekta je 249.709,70 EUR, od čega Evropska unija sufinansira 85% troškova projekta, odnosno 206.303,25 EUR. Sredstva za sufinansiranje projekta u iznosu od 15% obezbeđena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za finansije.

Region Vojvodine i Županije Čongrad do sada nisu imali zajednički definisane proizvode i usluge iz oblasti turizma koje su zajednički promovisane i brendirane.

– Kroz ovaj projekat stvaramo novu i inovativnu osnovu za budući zajednički razvoj i promociju turizma – navedeno je.Projekat ima za cilj unapređenje zajedničke turističke ponude u prekograničnom regionu, povećanje broja poseta prirodnim i kulturnim turističkim destinacijama u regionu Tise, što će dovesti do povećanja broja turista i noćenja, kao i prihoda u turističkom sektoru i uslužnoj delatnosti.

Jedan od prioriteta projekta je bio izrada zajedničkog strateškog dokumenta, koji će definisati dalje korake i akcije u vezi sa razvojem zajedničkih turističkih usluga u prekograničnom regionu. Projekat je fokusiran na rešavanje postojećeg problema, nedostatka zajedničke turističke ponude, pre svega prekograničnih turističkih ruta, koje mogu pokrenuti promociju ove oblasti i biti generator razvoja turizma u regionu.
Partneri su u okviru implementacije projekta definisali jedinstvene prednosti koju ovaj region može da ponudi svojim stanovnicima, ali najviše turistima.

– Tisa obiluje prirodnim lepotama i predstavlja izuzetan potencijal za razvoj turizma koji omogućava celokupni društveno-ekonomski razvoj regije uključivanjem različitih učesnika u sam proces promocije proizvoda i ruta – ističe se.

Zahvaljujući velikom broju projektnih aktivnosti koje su realizovane i na osnovu zajedničke analize partnera i stejkholdera, definisane su sledeće turističke rute: seoski (ruralni) turizam, Wellness i spa turizam, aktivni i eko turizam, kulturni turizam i industrijsko nasleđe, koje će biti brendirane i promovisane u toku implementacije projekta.

Marketing obuhvata digitalnu i ne-digitalnu promociju, kao i korišćenje android i IOS platformi. Na sajtu www.identisonline.com, kao i društvenim mrežama Facebook i Instagram Identis projekta su tekstualno i vizuelno kroz fotografije i video materijal, obrađene najvažnije turističke lokacije u Potiskom regionu Vojvodine i u Čongrad Županiji.

Izvor: eKapija

Fotografija: Turistički žurnal

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!