fbpx

Saradnja sa Grčkom radi rešavanja problema u turizmu

santorini, Greece

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Grčke u Beogradu Jorgos Djakofotakis konstatovali su da je potrebno omogućiti ulazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku, radi dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim aranžmanima, navodi se na sajtu Vlade.

Matić je predložila protokol o saradnji sa grčkim turističkim sektorom na osnovu kojeg bi ubuduće bila organizovana komunikacija dveju zemalja u odnosu na posledice pandemijske krize.
– Ovakve situacije nisu dobre ni za Srbiju, ni za Grčku i smatram da treba da nađemo način da koordiniramo ovim pitanjima. Sada kada smo veoma zabrinuti za zdravlje i bezbednost ljudi moramo istovremeno da mislimo i na ljude koji zavise od turizma – rekla je ministarka.

Ambasador je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ovaj problem uspešno i u što kraćem roku reši, i to na osnovu spiska vlasnika agencija kojima je potrebno odobrenje za ulazak u Grčku, koje će Ministarstvo dostaviti.

Sagovornici su zaključili i da je potrebno nastaviti sa inicijativom za smanjenje cene rominga, odnosno sa nastavkom procedure u vezi sa Memorandumom o saradnji u oblasti telekomunikacija između dve zemlje

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!