fbpx

Sankt Peterburg – omiljeno odredište srpskih turista i polazna tačka za istraživanje cele Rusije

buildings-gce47ace92_1920

Sankt Peterburg je omiljeno odredište srpskih turista, jer privlači gracioznošću, lepom arhitekturom, neverovatnom istorijom i fantastičnim muzejima. Ovaj prelepi grad na severu Rusije ove godine posetio je veliki broj naših turista.

Za Sankt Peterburg, koji je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Rusiji, pandemija je veliki izazov, ističe E.V. Volhonska, generalni direktor Sankt Peterburškog Kongresno-izložbenog biroa.

– Beograd i Sankt Peterburg razdvaja 2.500 kilometara, ali zahvaljujući dobro uspostavljenom vazdušnom saobraćaju, rastojanje nije prepreka. Danas ovu liniju pokrivaju tri avio-kompanije i od ukidanja ograničenja, tokom tri letnja meseca 2021. godine, aerodrom Pulkovo je opsluživao više od 11.000 putnika iz Beograda, što je 49% više nego u istom periodu 2019. – kaže Volhonska.

Piter je muzej na otvorenom

Petersburg – zasluženo nosi titule “kulturne prestonice” i “muzeja na otvorenom” i odlikuje se izuzetnom lepotom palata, kanala, bogatstvom muzeja i bogatim kulturnim životom. Tradicionalno, putovanje u severnu prestonicu je bogat kulturni program, izložbe, šetnje kanalima i posebna atmosfera istorijskog centra grada, uvrštena na Uneskovu listu svetske baštine.

– Večerajte u našim prekrasnim restoranima i posetite događaje i manifestacije tokom cele godine. Zimi svako dodirne božićnu bajku na Festivalu vatre. U proleće, poslednje nedelje pred Veliki post, može učestvovati u proslavi Maslenice, tokom koje je uobičajeno da se peku palačinke i spaljuje lutka od slame. Leti uživajte u “belim noćima” “Alie parusa”, a na jesen – u zapanjujućim instalacijama na godišnjem festivalu svetlosti – savetuje Volhonska.

Piter je biser rute Srebrna ogrlica

Osim toga, zbog povoljne lokacije, Sankt Peterburg nije samo jedinstvena turistička destinacija, već i polazna tačka za istraživanje cele Rusije. Piter je najveći biser Srebrne ogrlice Rusije, projekat koji je ujedinio 11 regiona severozapadne Rusije i nudi turistima jedinstvene maršrute koje prolaze kroz sveta mesta severozapadne Rusije i gradove Petra Velikog, kapije i severne luke.

Turisti se upoznaju sa drvenom arhitekturom, severnim zanatima, mogu prošetati stazom Varjaga i putevima Velike Pobede.

Carska ruta

Sankt Peterburg je među regionima kroz koje prolazi “carska” turistička maršruta prolazi stopama dinastije Romanovih. Istorija poslednjeg ruskog cara važna je i za ruski i za srpski narod i zanimljiva je izletnička maršruta.

Safe Travels SPb

Srpskim građanima je neophodno da prilikom ulaska u Rusiju dostave dokument koji potvrđuje negativan rezultat PCR testa ne stariji od tri dana ili potvrdu o vakcinaciji.

U Sankt Peterburgu tražite na ulazu u objekte “Safe Travels SPb”. U ovom gradu je izdato više od 1800 znakova SPb Safe Travels. Njegovo prisustvo obaveštava turiste da se organizacija u potpunosti pridržava sanitarnih standarda i preporuka nadležnih organa.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!