fbpx

Ryanair privremeno obustavlja letove iz gradova regiona

ryanair-5249631_1920

Niskotarifni avioprevoznik Ryanair sledeći mesec privremeno obustavlja 23 linije iz gradova u bivšoj Jugoslaviji, od kojih je većina iz nove baze u Zagrebu.

Ova odluka dolazi u trenutku kada je aviokompanija za sledeći mesec snažno smanjila svoju mrežu širom Evrope i Severne Afrike u jeku pada rezervacija jer omikron varijanta koronavirusa izaziva pustoš na aerodromima. Prevoznik nije isključio produženje suspenzije na februar i mart.

– Uticaj vladinih ograničenja putovanja smanjio je očekivani promet Ryanaira u decembru sa između deset na jedanaest miliona, na niži raspon između devet i 9,5 miliona. Kao odgovor na ova ograničenja, Ryanair je sada smanjio svoj januarski kapacitet za 33 posto, smanjujući očekivani januarski promet sa otprilike deset miliona na između šest i sedam miliona – kazao je portparol Ryanaira.

Najveći deo suspenzija u regiji za sledeći mesec zahvatiće Zagreb kao jedinu Ryanair-ovu celogodišnju bazu u bivšoj Jugoslaviji. Aviokompanija će privremeno obustaviti operacije iz glavnog grada Hrvatske za Baden Baden, Bazel, Charleroi, Hahn, Malme, Manchester, Memingen, Napulj, Podgoricu, Sandefjord, Sofiju i Weeze. Frekvencije na ostalim linijama iz glavnog grada Hrvatske koje će nastaviti saobraćati tokom januara su smanjene, piše Ex-Yu Aviation.

Na drugom mestu, aviokompanija će obustaviti sve svoje tri operativne linije iz Niša, sve svoje usluge iz Banjaluke, osim za Memingen, kao i letove iz Podgorice za London Stansted i Krakov. Obustave će početi da se primenjuju od 7. januara nadalje i trajaće do kraja meseca.

Uprkos tome što su ove suspenzije na snazi do kraja januara, iz aviokompanije su upozorili da bi moglo doći do još otkazivanja letova.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!