fbpx

Ryanair najavio nove linije prema Hrvatskoj

Ryanair

Irski niskobudžetni avioprevoznik Ryanair u poslednjih je nekoliko dana u distribuciju pustio tri nove linije prema Hrvatskoj za sledeću letnju sezonu.

Kako navodi Croatian Aviation, Ryanair je trenutno u preuređenju svog reda letenja za sledeću letnju sezonu, te su u prodaji nove tri linije prema Hrvatskoj.

Kompanija je ranije najavila povratak u Vazdušnu luku Rijeka, a očekuje se najava još linija prema Kvarneru.

U međuvremenu je Ryanair u prodaju pustio nove linije prema zadarskoj vazdušnoj luci u kojoj, u letnjem redu letenja, ima svoju bazu. Trenutno je iz Zračne luke Zadar u prodaji čak 39 međunarodnih linija Ryanaira, od čega su tri nove:

  • Zadar – Nuremberg – Zadar, od 29. marta 2022., dva puta nedeljno, svakog utorka i subote do kraja oktobra;
  • Zadar – Stockholm Arlanda – Zadar, od 27. marta 2022., dva puta nedeljno, svake srede i nedelje, do kraja oktobra;
  • Zadar – Torino – Zadar, od 28. marta 2022., dva puta nedeljno, svakog ponedeljka i petka, takođerdo kraja oktobra.

Na ove tri nove linije u razdoblju od kraja marta do kraja oktobra sledeće godine Ryanair će ponuditi dodatnih gotovo 70.000 sedišta.

Ujedno će Nuremberg biti deveto odredište Ryanaira u Nemačkoj iz Zadra (uz Berlin, Bremen, Keln, Dusseldorf Weeze, Frankfurt, Hamburg, Karlsruhe i Memmingen), te treće u Švedskoj (postojeće linije za Vaxjo i Goteborg).

Uz linije prema Zadru, Ryanair prometuje na celogodišnjim linijama prema Zagrebu, a sledećeg leta biće prisutan i u Puli, Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

Upravo je irski avioprevoznik najzaslužniji za odličnu statistiku u zadarskoj vazdušnoj luci ističe Croatian Aviation. Naime, zahvaljujući ponovnom otvaranju letnje baze ovog poznatog avioprevoznika, zadarska vazdušna luka je u određenim letnjim mesecima imala više putnika u odnosu na iste mesece iz rekordne 2019. godine.

S najavom novih linija, koje se očekuju još do početka letnjeg reda letenja sledeće godine, možemo očekivati dalje povećanje broja putnika u Vazdušnoj luci Zadar.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!