fbpx

Rutmap – Interaktivna turitička mapa sa virtualnim prikazom ulica i objekata od turističkog značaja

90E99BB8-ED91-482B-9F27-A1ECF85DC089

Projekat Rutmap predstavlja interaktivnu turističku mapu sa virtualnim prikazom ulica (Street View), kao i kategorijama pravnih i turističkih objekata i informacijama o turističkim atrakcijama. Projekat Rutmap predstavlja savremeni način plasiranja korisnih informacija, kao i novi način promocije određene turističke destinacije u skladu sa očekivanjima turističke zajednice i klijenata, sa posenim fokusom na kontekst “Nove normalnosti” definisane globalnom pandemijom i nemogućnosti fizičkog posjećivanja omiljenih destinacija.

Pored inovativnog i sve više neophodnog načina promocije, projekat omogućava olakšan pristup informacijama i jednostavniju orijentaciju u gradu domaćim i stranim turistima. Rutmap kao web i mobilno aplikativno rješenje predstavlja svojevrstan gradski vodič koji u svakom trenutku nudi brojne informacije i omogućava lociranje pojedinačnih objekata prema broju ulice, filtriranje proizvoda i usluga prema interesovanju krajnjeg korisnika. Za ljubitelje dobre zabave, Rutmap nudi informaciju o svim najznačajnijim dešavanjima u gradu (muzika, film, pozorište, sport i druga dešavanja), kao i odabir prema posebnim kategorijama: hrana i piće, noćni život…itd.

Rutmap omogućava i turističke ture koje korisnici mogu koristiti i bez online navigacije. Tako će domaći i strani turisti moći u offline modu posjetiti najznačajnija mjesta u gradu uz GPS lokaciju/ pratnju korisnika i preuzeti audio sadržaj za one lokacije koje žele posjetiti bez pratnje vodiča, virtualno prošetati, pronaći atrakciju ili mjesto koje žele vidjeti. Aplikacija nudi brojne mogućnosti i informacije, uz preporuku da skrivene kutke i turistički šarm grada, turisti upoznaju u pratnji stručnog turističkog vodiča ili aranžmanu turističke agencije.

Rutmap trenutno pokriva pojedine gradove u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a uskoro u Srbiji sa ciljem širenja na cijeli region.  

LINK:https://www.rutmap.com/#16/43.859066/18.426742/0/40

Fotografija: Rutmap

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!