fbpx

Rusi žele da letuju u Crnoj Gori, ali bez direktnih letova nema ni masovnog dolaska

airplane

Međunarodni turistički sajam MITT-2021, koji je nedavno održan u Moskvi, pokazao je da je interesovanje ruskih turista za Crnu Goru veliko. Njihov dolazak u većem broju, međutim, zavisi od uspostavljanja direktnih letova između dve zemlje.
Crnogorski učesnici moskovskog sajma kažu za Aktuelno da Vlada Crne Gore treba da učini sve da reši taj problem. Bez toga, masovnog dolaska Rusa ove godine neće biti, i u najboljem slučaju Crna Gora može da računa samo na elitni turizam sa tržista Rusije i drugih zemalja bivšeg SSSR-a.

Upravo za takvu klijentelu 22. i 23. aprila u moskovskom Hyatt Regency Petrovsky Park biće održan još jedan turistički sajam – Luxury Travel Mart.

Rusi koji su zbog korone prošlu godinu uglavnom proveli kući, željni su da ponovo dođu ovog leta u Crnu Goru. Novi uslovi za dolazak, PCR test, vakcinacija ili test na antitela, za njih nisu sporni. Glavni problem su letovi.

Sada Rusi mogu da dođu u Crnu Goru iz Moskve uglavnom preko Istambula ili Beograda, što je dosta komplikovano. Treba provesti skoro ceo dan u avionima i na aerodromima, a i za povratnu kartu u ovom slučaju treba izdvojiti i do 1.000 EUR što je tri puta skuplje od karata na nekadašnjim direktnim letovima iz Moskve do Tivta ili Podgorice. Ali, tih letova nema i pitanje je kad će ih biti.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!