fbpx

Rovinj je turistički rekorder u Hrvatskoj – koja je tajna uspeha?

Rovinj, pogled na Stari grad-01

I ove godine turistički rekorder u Hrvatskoj je Rovinj. Prvi je sredinom jula zabeležio milionito noćenje, a za nekoliko dana ostvariće dva miliona. Grad je prepun turista.

Trenutno se u gradu odmara više od 38 000 gostiju i to je, ako gledamo današnji dan – 6 posto više od rekordne 2019. godine, rekla je u Dnevniku HTV-a reporterka Klara Dujmović. Da bi ove godine dostigao rekord, Rovinju nedostaje oko 20 posto. No dobre su vesti da se u noći s ponedeljka na utorak očekuje 2-milionito noćenje i to zahavljujući Nemcima koji čine trećinu svih gostiju, dodala je.

– Rekao bih da je ovo rezultat dobre pripreme turističke sezone, ne samo na nivou grada Rovinja nego i cele Istarske županije i sedišta. Pokazali smo jednu odgovornost vezano za vakcinaciju i pokazali gostima da želimo sigurnu sezonu i da želimo raditi, rekao je gradonačelnik Rovinja i predsednik Turističke zajednice Marko Paliaga.

Dodao je kako je teško prognozirati kako će se nastaviti situacija s pandemijom ali se u Istri nadaju dobrom septembrz čime će pomoći i celoj hrvatskoj ekonomiji. Naglasio je kako velike manifestacije nikad u Rovinju leti nisu privlačile puno gostiju, a za dobre rezultate ‘odgovorni’ su, kaže izvrsni ugostiteljski sadržaji i pridržavanje mera ugostiteljskih radnika. Rovinj, naime – ima bezbroj malih dešavanja. Poput obilaska starogradskog jezgra i defustacije domaćih specijaliteta.

Rovinj je izvrsne 2019. ostvario više od 4 miliona noćenja. Ove bi se godine mogao približiti tom rezultatu. Ponuda je vrhunska, visoke su i cene, no u Rovinj dolaze oni koji baš to žele. Naime, grad ima najviše smeštajnih kapaciteta s 5 zvezdica i zato je, među ostalim, najtraženiji. Krcata je i luksuzna marina s 5 jedara. Jahtaši dolaze sa svih kontinenata, ali je najviše onih iz Evrope. Oni koji su sigurno još sretniji od svojih gostiju, jesu domaćini. Zarada je izvrsna, posla mnogo pa i vlasnici restorana rade.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!