fbpx

Ritam Srbije u Briselu

Experience! Serbia 2

TURISTIČKO-KULTURNO-GASTRONOMSKI RITAM SRBIJE U BRISELU

Tokom trajanja ovogodišnjeg festivala BALKAN TRAFIK koji se održava u Belgiji, u centru Brisela Turistička organizacija Srbije zajedno sa partnerima Er Srbija i srpskim klubom Krug iz Brisela, predstaviće kulturno-umetničku scenu Srbije, gastronomsku ponudu kao i sve ostale turističke potencijale.

Ovogodišnji festival traje od 28.aprila do 1.maja i po prvi put će to biti festival na otvorenom, u srcu grada – Place de Brouckère, gde će Srbija imati svoj štand na kom će se naći razni proizvodi sa naših prostora poput ajvara, džemova, pita, suvenira, medenjaka, knjiga, edukativnih igračaka i raznih drugih.

Balkan Trafik je multiumetnički festival i u svojoj osnovi – platforma za kulturnu diplomatiju. Inspirativna i značajna tačka susreta između kreativaca iz zemalja Jugoistočne Evrope i Brisela kao multikulturalne evropske prestonice. Ovaj festival je mesto gde se folk muzika susreće sa džezom, soulom, rokom i pankom.

Glavni dan festivala za Srbiju je petak 29. april kada će se predstaviti najveći broj naših umetnika. Pored srpskih predstavnika na festivalu će biti i umetnici iz Tirane, Skoplja, Sofije, Sarajeva, Zagreba, Podgorice, Budimpešte, Atine i Istanbula. U spektakularnoj muzičkoj postavci su Goran Bregović, Balkan Jazzović, Bojan Krstić Orkestar, The Corba Band, Rojaze, Bohemian Betyars, Balkalar, Rasta Zeneka, Vatra i mnogi drugi.

Festival Balkan Trafik je prilika da se stanovništvo, ali i posetioci Brisela upoznaju i dožive srpsku kulturu, vide našu umetnost, stare zanate, literaturu, dizajn, okuse specijalitete srpskih krajeva i da dobiju više informacija o lepotama koje Srbija pruža kao domaćin kao i da se bliže upoznaju sa srpskom dijasporom u Belgiji.

Događaj je podržala i ambasada Republike Srbije u Belgiji.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

Fotografija: Turistička organizacija Srbije

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!