fbpx

Riječki enogastronomski VIP event hit Kvarnera   

866CE31B-19E9-44D0-8DED-30111FE8A956

U riječkom hotelu Bonavia Plava Laguna, 29. ožujka, nakon Zadra, Splita i Zagreba, održao se četvrti ovogodišnji WINE EnoGASTRO Vip Event na kojem su se posetiocima predstavili mnogobrojni proizvođači hrane i vinari sa naglaskom na lokalne hrvatske proizvođače. 

Niz radionica otvorili su vinar Dejan Rubeša sa sommelierom i ugostiteljem Nenadom Kukurinom, vlasnikom poznatog restorana u Kastvu – Kukuriku i enolog Tomislav Pavlešić koji su govorili o Kastavskoj belici, vinu koje se na području Kvarnera proizvodi više od 600 godina, a sa zajednicom lokalnih vinara spasili su ga od zaborava. Bila je to degustacijska radionica na kojoj su se posetioci mogli uvjeriti kako je Kastavska belica, kupaža autohtonih sorata verdića, divjake i mejskog kojima se dodaje malvazija, vredna pažnje.

Na drugoj radionici je posetioci, direktor i vlasnik marketinške agencije Atauctus, Josip Ukalović upoznao s činjenicom koliko je u današnje doba važan digitalni marketing u turizmu i ugostiteljstvu. 


Na trećoj radionici u prvom nizu, sommelierka Ines Matić Matešković posetioce je upoznala s asortimanom vinarije Škaulj iz Ravnih kotara, točnije mjesta Nadin i njihovom enološkoj izvrsnosti.

Degustacijska radionica prve dame domaće vinske scene, Mire Šemić čekala se s nestrpljenjem. „Ruku pod ruku s okusima vina Prelac“ zvala se njena radionica u kojoj je posetioce upoznala s istarskim sortama malvazijom, refoškom i muškatom momjanskim, a uz njeno navođenje publika je sa zadovoljstvom okusila vina istarske vinarije Prelac i uverila se u okuse i arome tih sorti.

Pauzu između blokova radionica posetioci su rado iskoristili za dodatna druženja s izlagačima. Postavljala su se brojna pitanja, komentarisalo se vino, kušali su se autohtoni domaći proizvodi, a lokalni su kuhari, uz pomoć spretnih konobara nudili svoja jela za koja se tražila porcija više. 

Drugi niz radionica otvorio je sommelier i ugostitelj Mario Meštrović svojom radionicom „Uslov za razvoj turizma, povećanje posećenosti i ugostiteljstvu te povećanje profita.

Kako ugostitelji mogu unaprediti svoj sektor hrane i pića, u svojoj je radionici objasnio FB manager i sommelier Josip Orišković.

U degustacijskoj radionici „Neistražena vina Slavonije“, sommelier i predstavnik vinarije Krauthaker, Tomislav Razumović predstavio je posjetiteljima vina od sorata koje se najviše uzgajaju u ovom kraju podno Papuka i oko Kutjeva i dokazao da i ova vina fino prijaju i uz dašak mora s Kvarnerskog zaliva.

Osim što je Rijeka najkišniji grad Evrope, vrlo dobro znamo da „Ovde puše bura“ – kako se zvala degustacijska radionica Bura Brew Istarske Craft pivovare. Sommelier Zvonimir Pelko je dokazao publici da ovaj kraj nije pogodan samo za uzgoj vinove loze i proizvodnju vina te maslinova ulja, nego i za kuhanje odličnog piva.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora održala se degustacijska humanitarna večera za VIP uzvanike. 

Organizator događaja je Dantes sa svojim timom agencije Ricerca Mercato, sa partnerima: Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke, Primorsko-goranska županija i TZ Kvarnera, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Rijeka i hotel BONAVIA Plava Laguna i pokroviteljima: Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Fotografije: WINE EnoGASTRO Vip Event

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!