fbpx

Republika Češka ukida sva ograničenja putovanja u vezi sa COVID-om

ouael-ben-salah-S2Wek5-5oEc-unsplash

Češka se pridružila većini svojih evropskih kolega i ukinula sva ograničenja putovanja zbog COVID-19 za strane turiste i češke državljane.

Putnici više neće morati da popunjavaju formular za dolazak ili da podnose dokaz o vakcinaciji ili prethodnoj infekciji kada se vraćaju iz inostranstva.

Međutim, i dalje se preporučuje da putnici verifikuju protokole direktno svojim načinom prevoza, kao što je avio kompanija.

„Veoma smo srećni što su sva ograničenja putovanja ukinuta, što je savršeno u skladu sa novopokrenutim direktnim letovima Delta između Njujorka i Praga planiranim za letnju sezonu“, rekla je Mihaela Klaudino, direktorka češkog turizma SAD i Kanade, u saopštenju.

Češka Republika se nadala da će zaštititi svoju poziciju na Svetskom indeksu mira kako bi zadržala svoju korist kao turistički žreb. Svetski indeks mira ocenjuje širok spektar bezbednosnih aspekata destinacije i predviđa snažan oporavak tokom ovogodišnje letnje sezone zbog pada broja slučajeva COVID-a i nagomilane potražnje za putovanjima među potrošačima.

„Češka je zadržala svoje mesto u 10 najboljih na svetu. Ova tema je važna u marketinškoj komunikaciji destinacije po segmentima, kako prema samim turistima, tako i posebno na nivou B2B marketinga, kada je potrebno da uverimo naše partnere od velikih turističkih agencija ili organizatora konferencija da je Češka objektivno bezbedno mesto za njihove klijente“, rekao je direktor Češkog turizma Jan Herget.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!