fbpx

Rekordna poseta na Zlatiboru donosi nove investicije

Turisti verni Zlatiboru i ovog leta

Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor ova turistička sezona oborila je sve rekorde posećenosti. 50.000 ljudi je novogodišnju noć provelo na Zlatiboru, a primećen je i trend da sve više mladih i dece vole da svoje slobodno vreme provedu uživajući u prirodnim lepotama ove planine.

Upravo zbog toga naredna godina na Zlatiboru biće u znaku investicija u sadržaje koji će biti posvećeni deci i mladima.

Kako je najavio Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor, u planu je izgradnja nekoliko parkova za decu za koje će uskoro biti završena tehnička dokumentacija. On nije pecizirao o koliko parkova je tačno reč, ali je naglasio da se u ovaj projekat ulazi sa mnogo energije.

Pored parkova za najmlađe, radiće se na unapređenju turističke infrastrukture i proširenju sadržaja koji se nudi posetiocima. U piripremi je definisanje ekoloških sadržaja, ali i uvođenje jedne novine, glamurozno kampovanje – glamping, u kampu Zlatibor.

– Radimo projekte pešačkih i biciklističkih staza. Očekuje nas postavljanje turističke signalizacije na teritoriji cele opštine, izgradnja nove staze u Stopića pećini, unapređenje ponude u kampu “Zlatibor” uređenjem novog prostora za glamurozno kampovanje (glamping). Prateći trendove i želje turista nudimo novi sadržaj okrenut očuvanju prirode i usklađen sa željama rukovodstva opštine Čajetina da postanemo prva ekološka opština u Srbiji rekao je Živanović za novine u izadnju Turističke organizacije Zlatibor.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!