fbpx

Regija Zapadne Srbije među 18 prioritetnih turističkih destinacija u Srbiji

Pejzaž na putu ka manastiru Uvac - TO Zlatibor

Regija Zapadne Srbije nalazi se među 18 prioritetnih turističkih destinacija u našoj zemlji, koja je zahvaljujući izuzetnim prirodnim bogatstvima jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih područja u Srbiji i posećuje je veliki broj turista, rekla je mistarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je je otvorila 5. Turističku konferenciju Zapadna Srbija u Čačku, koja okuplja turističke radnike iz Srbije i regiona kako bi predstavili projekte, razvojna rešenja i ostvarene rezultate tokom protekle turističke sezone, navedeno je na sajtu Minstarstva.

– Ova regija ima izuzetne uslove za aktivni odmor na najkvalitetnijim terenima za zimske sportove, ali takođe predstavlja odličan izbor za sve turiste koji žele da zadovolje obrazovno-kulturne potrebe i imaju želju za bogatijim sadržajem i odmorom – rekla je Matićeva.

Ona je dodala da je konferencija od izuzetnog značaja i zato što je Turistička regija Zapadne Srbije, kao organizator, prva u Srbiji prepoznala značaj udruživanja i regionalnog pristupa turizmu.

Matić je ovom prilikom posetila i seosko domaćinstvo Rajski konaci, u selu Leušići kod Gornjeg Milanovca, koje je dobitnik nagrade Turistički cvet 2010. godine za najlepše seosko domaćinstvo u Srbiji.

– Rajski konaci su pravi primer negovanja tradicije, starih zanata i domaćih radinosti, veličanstvene prirode ovog područja i ogromnog turističkog potencijala seoskih domaćinstava u Srbiji koja su u protekloj godini doživela značajnu ekspanziju poseta pre svega domaćih, ali i stranih turista. Seoski turizam je ekološki, održiv i doprinosi da se lepote krajeva prikažu na najlepši mogući način i upravo Rajski konaci pokazuju kako se to radi u skladu sa prirodom – istakla je Matićeva.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma Zapadne Srbije od 2015-2021. godine ukupno opredelilo 920.120.837 miliona dinara.

Izvor: eKapija

Fotografija: Turistička organizacija Zlatibor

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!