fbpx

Reco – nova platforma TripAdvisora koja spaja putnike s agentima za “tailor made” putovanja

viber_image_2020-12-12_12-14-00

Iako je globalno turizam stao, u TripAdvisoru nisu mirovali, nego su se posvetili izradi nove platforme, koja je prije četiri dana doživjela svoju premijeru.

Prema nedavnom istraživanju američkih putnika TripAdvisor u SAD-u 46 posto ispitanika vjerojatno će angažirati savjetnika za putovanja kako bi planirao i rezervirao sljedeći odmor, navodeći kako im samopouzdanje daje netko tko je ranije bio na odredištu. Upravo kao odgovor na ovaj izazov je nova platforma Reco. Radi se o platformi za povezivanje turista s “dizajnerima putovanja” ili turističkim agentima koji će planirati i rezervirati vaše personalizirano putovanje.

Reco je platforma na kojoj dizajneri putovanja stvaraju jedinstvene avanture za modernog putnika. Tražite personalizirana putovanja? Angažirajte Reco stručnog dizajnera putovanja” – navode u opisu usluge iz TripAdvisora.

Reco je okupio kvalificiranu i široko priznatu mrežu od više od 300 stručnih dizajnera putovanja tj. agenta čija stručnost obuhvaća više od 100 zemalja, ističu iz TripAdvisora te navode kako na temelju svog iskustva i uvida kao profesionalni savjetnici za putovanja, Reco’s Trip Designers pružaju personalizirane upute, vrijednost i nadahnuće s posebnim pogodnostima i ponudama – od dodatnih sadržaja, nadogradnje sobe, ekskluzivnog pristupa putničkim iskustvima i još mnogo toga.

“Ova vrsta personalizirane putničke usluge prije pandemije bila je prijeko potrebna, a još više danas s toliko neizvjesnosti oko toga što se događa na terenu u destinacijama o kojima svi sanjamo sljedeće posjetiti”, rekao je Brad Soroca, potpredsjednik, marketing i generalni direktor te dodao: “Uzimajući u obzir utjecaj globalne pandemije, spajanje putnika s dizajnerima putovanja koji imaju stručnost u odredištima pružit će putnicima samopouzdanje da je njihovo putovanje sigurnije i ugodnije, tako da mogu maksimizirati svaku sekundu svog sljedećeg iskustva. Reco’s Designers Trip pružaju personalizirana putovanja bez stresa. “

Zanimljiv je pristup, a koji mi se osobno na prvu jako sviđa jer u prvi plan stavljeno samo putovanje. Dakle, putnici kroz osam koraka prema svojim preferencijama biraju ili slažu svoje personalizirano putovanje. Prvo odabiru destinaciju, datum i duljinu putovanja, potom slijedi vrsta putovanja ( festivali, kultura … ) budžet putovanja, interese i na kraju raspoloženje ( mood ).

Nakon segmentiranja vašeg putovanja, tek tada vam izbacuje listu agenata koji imaju stručnosti i iskustva na tim poljima, prema kojim ste slagali svoje putovanje. Svaki agent ima svoj profil s opisom, recenzijama, Instagram profilom i blogom. Korisnici tada mogu odabrati svojeg agenta, vidjeti njegov profil, iskustvo i direktno s njim početi raditi na svojem tailor made putovanju.

Naknada za svako korištenje platforme iznosi 199 dolara, te se time jasno Reco pozicionira u viši rang putovanja tj. na kvalitetu, a ne kvantitetu. Što je i logično, jer se radi o personaliziranom pristupu i tailor made turama.

Reco+Perks i Gift cards

Tu je i ekstenzija projekta tj. dodana usluga Reco+Perks, koja nudi dodatne pogodnosti i popuste na putovanjima kroz usluge i proizvode od Reco partnera. Bit će moguće slati i poklon kartice svojim prijateljima i bližnjima. Iako usluge još nisu aktivne, uskoro će se vidjeti kako će funkcionirati i nuditi.

Trenutno je projekt još u beta verziji, pa niti ima puno informacija o istom, a navodno postoji i poseban postupak provjere agenata, prije nego postanite Reco Trip Designer. Zaključno, radi se o platformi za “tailor made” putovanja, od strane Reco Trip Designera tj. putničkih agenata, a ne od agencija. Svakako zanimljiv pristup, jer danas u strašno velikom šumu u komunikaciji na internetu ( previše informacija ) teško je naći kvalitetne i provjerene izvore o raznim sadržajima u destinacijama. A potražnja za tailor made putovanjima će svakako biti u porastu, tako da je trenutak odlično pogođen.Osobno iskustvo i preporuka oduvijek je bila i bit će najvrjednija valuta u turizam.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Screenshot – helloreco.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!