fbpx

Putovanja na Bahame: Šta treba da znate za 2022

kruzeri

Bahami su višeostrvska država koji se nalaze severno od Kube na Karibima. Ostrva u zemlji su poznata kao Lukajanski arhipelag i obuhvataju ostrva kao što su Ekumas, Bimini, Eleuthera, Freeport (Grand Bahama), Nassau, Paradise Island, Rum Cai, San Salvador i mnoga druga.

Poznati po neverovatnom vremenu, živopisnoj karipskoj kulturi i nekim od najlepših plaža i vidika na Karibima, Bahami su lako dostupna destinacija koja nudi relativnu sigurnost i obilje mogućnosti za zabavu na suncu.

Bezbednost, uslovi za ulazak i COVID-19

Trenutno, Stejt department SAD klasifikuje Bahame kao nivo 4 stepena rizika zbog COVID-19 i povećanog rizika od kriminala, iako upozorenje kaže da su turistička područja pod smanjenim rizikom od kriminala, što bi putnicima trebalo da pruži mir .

Bahami su suverena zemlja, što znači da Amerikanci moraju da zadovolje njene uslove za ulazak da bi mogli da uđu na bilo koje od Bahamskih ostrva.

Svi putnici i nevakcinisani i potpuno vakcinisani moraju da budu negativni najviše tri dana pre ulaska na bilo koje bahamsko ostrvo; ovo pravilo važi i za putovanja između ostrva sa ostrva Nasau, Eleutera, Inagva, Rajsko ostrvo i Veliki Bahama.

Putnici stariji od osamnaest godina tada moraju da popune formular za zdravstvenu vizu za Bahame sa svojim statusom vakcinacije i negativnim rezultatima testa na COVID-19. Deca mlađa od sedamnaest godina i njihov status treba da budu povezani sa roditeljima ili starateljem u prijavi.

Prema Our World in Data, Bahami su zabeležili preko 32.000 slučajeva COVID-19 od početka pandemije, što je dovelo do 731 smrtna slučaja. Trenutno izveštava da je 40 procenata stanovništva primilo najmanje jednu dozu; daleko ispod čak i stope vakcinacije na Kubi i Dominikanskoj Republici.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!