fbpx

Putnici pokazuju značajno interesovanje za zaštitu svojih putovanja ovog leta

nicole-geri-gMJ3tFOLvnA-unsplash

Putnici pokazuju značajno interesovanje za zaštitu svojih putovanja ovog leta, prema novom istraživanju klijenata Allianz Partners USA, koje je pokazalo da 90% kaže da će verovatno kupiti putno osiguranje za svoje sledeće putovanje.

Nasumični uzorak od više od 2.600 kupaca koji su kupili polisu između kraja marta i sredine aprila 2022. definisao je putovanje kao najmanje dva noćenja na destinaciji udaljenoj 100 milja ili više od kuće. Na osnovu studije, devet od 10 ispitanika je “izuzetno ili donekle verovatno” kupilo polisu putnog osiguranja kada rezerviše svoj sledeći beg.

Allianz-ovo istraživanje je takođe otkrilo da većina kupaca planira da putuje u bliskoj budućnosti sa planiranim letnjim putovanjima širom SAD, kao i na destinacije u Evropi i na Karibima, između ostalog. Šest od 10 ispitanika kaže da će putovati u narednih jedan do četiri meseca, a 21 %  planira da putuje u narednih mesec dana. Domaće destinacije prednjače sa 46 % koji putuju unutar kontinentalne SAD. Evropska bekstva (27 %) su takođe prilično popularna, dok 16 % cilja putovanje u Meksiko, Karibe i Havaje. Samo 5 % planira letnje putovanje u Kanadu.

Pored toga, skoro jedna petina kupaca Allianza planira krstarenja, dok samo jedan od deset planira putovati.

Možda nije iznenađujuće da je COVID-19 i dalje glavna briga letnjih putnika. Ispitanici u anketi naveli su „još jedan porast COVID-a koji uzrokuje probleme ili kašnjenja u putovanju“ (37 %) i „pozitivan test na COVID pre ili tokom mog putovanja“ (24 %) kao svoje najveće brige uoči „skuplje hrane i zabave“ (7 %) i „više cene goriva“ (6 %).

Kada su u pitanju različiti načini letnjeg putovanja, avio-saobraćaj dominira (61 %), a ističu se krstarenja (18 %) i drumska putovanja (11 %). Što se tiče aktivnosti u kojima će učestvovati, mnogi (44 %) planiraju da odu u pozorište ili prisustvuju predstavi, dok je skoro svaki peti posetio koncert ili muzički festival (19 %). U međuvremenu, 15 % ispitanika reklo je da planira da prisustvuje odmoru/događaju fokusiranom na zdravlje ili da poseti tematski park, 13 % će prisustvovati sportskom događaju, 12 % će prisustvovati venčanju, a 9 % konferenciji.

„Naši klijenti nam govore da su željni da putuju ovog leta i istraže destinacije koje su toliko dugo čekali da posete“, rekao je u izjavi Danijel Durazo, direktor spoljnih komunikacija u Allianz Partners USA. „Ali oni takođe preduzimaju mere predostrožnosti kako bi zaštitili svoje ulaganje u putovanja od nepredviđenih pokrivenih okolnosti koje bi mogle da poremete njihovo putovanje. Dok COVID i dalje predstavlja glavnu brigu, putno osiguranje može da obezbedi pokriće za pokrivene epidemijske bolesti, hitne medicinske slučajeve i obavezne karantine po pojedinačnom nalogu , kao i druga neočekivana pokrivena otkazivanja, prekidi putovanja, kašnjenja putovanja i problemi sa prtljagom.”

Izvor: Travelpulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!