fbpx

Prva dva dana sajma turizma u Beogradu rezultirala su novim saradnjama predstavnika turističkog sektora

83B2F7FF-DE21-4D7D-9ABA-0A3EEF2F6524

Tokom prva dva dana sajma turizma, koji su tradicionalno rezervisani za privredu i medije, štand Turističke organizacije Srbije su posetili mnogobrojni gosti iz inostranstva i zemlje, kao i veliki broja medija.

Direktorka Labović je ugostila ministra turizma Izraela Joela Razvozova, sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj i budućoj saradnji u oblasti turizma. U posetu štandu TOS-a bila je i delegacija Republike Srpske na čelu sa ministarkom za turizam i trgovinu Suzanom Gašić. Upoznale su se sa novim brendom TOS-a „SRBIJA. Doživi!“.

Taktilnu izložbu dva Narodna muzeja iz Požarevca odnosno Leskovca na štandu Turističke organizacije Srbije posetila je Jelena Stojanović sekretar Saveza slepih Srbije i ujedno prenela svoja zapažanja o potrebama i teškoćama na koje nailaze osobe sa oštećenim vidom u turizmu.

Potpredsednik najveće avio kompanije iz Turske gospodin Omer Faruk Sonmez je sa direktorkom Labović razgovarao o modalitetima dalje saradnje, promociji na tržištu Turske i na brojnim svetskim destinacija sa kojima je Turkish Airlines povezan.

Marija Labović je na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore potpisala Protokol o saradnji dve nacionalne turističke organizacije sa direktorkom te organizacije g-đom Anom Tripković Marković. Tom prilikom su istakle promocije turizma u obe zemlje, kao i mogućnost zajedničkog nastupa na dalekim tržištima.

Memorandum o saradnji sa Federacijom kulinara Srbije potpisali su g-đa Marija Labović i g-din Jovan Vukelić sa ciljem jačanja promotivnih aktivnosti u sferi gastronomije.

Gošća TOS-a tokom drugog dana sajma bila je pomoćnica ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Jelena Orlić i na štandu se upoznala sa novoosmišljenim brendom „SRBIJA. Doživi!“.

Sajam turizma kao što i dolikuje je sajam susreta. Organizovanjem okruglog stola sa predstvanicima lokalnih turističkih organizacija, Turistička organizacija Srbije je kao domaćin na galeriji svog štanda inicirala zajedničke promotivne aktivnosti na domaćem tržištu i tržištima regiona. Okrugli sto se pokazao kao najbolje mesto za razmenu mišljenja i pravljenje planova za predstojeće periode.

Kako su prva dva dana protekla u znaku susreta sa kolegama iz sveta turizma i potpisivanju značajnih dokumenata o saradnjama u nastavku preostala dva dana sajma očekuje se veći broj ostalih posetilaca zainteresovanih za lepote turizma i nove doživljaje, a štand Turističke organizacijue Srbije u Hali 4 beogradskog sajma je prepun informacija i kulture, znanja i virtuelnih doživljaja, iskustava moderene i srednjevekovne Srbije kao i zanimljivih atrakcija i nagrada.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

Fotografija: Turistička organizacija Srbije

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!