fbpx

Promotivna kampanja turističkih atrakcija Srbije na BBC Travel

994E6805-7D7B-49A1-B39B-00D973A8214E

Turistička organizacija Srbije otpočela je polovinom aprila televizijsku i digitalnu promotivnu kampanju pod nazivom „See Serbia”, na posebnoj platformi „BBC Global News”-a specijalizovanoj za putovanja, „BBC travel”, koja istražuje i slavi različite delove sveta, od dobro poznatih i masovno posećivanih do većini potpuno nepoznatih i egzotičnih destinacija.

Posebno je istaknuto u ovogodišnjoj kampanji Novi Sad kao nosilac titule Evropske prestonice kulture 2022.

http://www.bbc.com/storyworks/travel/see-serbia/10-amazing-reasons-why-novi-sad

Novi Sad je od, strane ovog uglednog svetskog medija, okarakterisan kao otvoren i tolerantan grad sa ljubaznim ljudima koji su ponosni na svoju kulturnu raznolikost. „BBC travel” svoje čitaoce poziva da posete buduću Evropsku prestonicu kulture i navode „10 neverovatnih razloga za to”. Na početku je istaknuta etnička raznolikost, laka dostupnost za istraživanje kako biciklom tako i peške, kao i blizina Nacionalnog parka Fruška gora.

Turistima je predložena da u letnjem periodu posete gradsku plažu Štrand ili osveženje pronađu na Ribarskom ostrvu i obavezno probaju lokalnu hranu. Šoping je neizostavan, a najbolje se pazari na gradskim pijacama. Poseban akcenat je stavljen na kulturu i umetnost.

Naglašena je urbana umetnička scena, ali i bogato kulturno-istorijsko nasleđe i spomenici. Od festivala, ističu „EXIT”, napominjući da je to jedan od najvećih i najboljih festivala u Evropi.

Tokom trajanja digitalne kampanje na www.BBC.com, objavljeno je više članaka na temu turističke ponude Srbije, a reklamni baneri će biti prikazani 7 miliona puta u više od 200 zemalja i regiona u svetu u kojima je BBC dostupan, sa 151 milionom jedinstvenih posetilaca mesečno.

Ovi baneri vodiće ka posebnoj promo-strani BBC-a posvećenoj Srbiji kao i na sajt Turističke organizacije Srbije.

Izvor: Turistička organizacija Novi Sad

Fotografija: Turistička organizacija Novi Sad

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!