fbpx

Promocija Tivta i Crne Gore u Nišu – Od sredine juna i direktna avionska linija između dva grada

Tivat - Crna Gora

Turistička organizacija Tivat u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, predstavila je u Nišu turističku ponudu grada, ali i cijele Crne Gore. Događaj je iniciran uspostavljanjem prijateljske saradnje između Opštine Tivat i Grada Niša, i svojevrsna je najava direktne avio linije na relaciji Niš – Tivat koja se očekuje sredinom juna.

Kako je saopšteno iz TO Tivat, u centru Niša organizovan je promotivni događaj, građanima su dijeljeni promotivni materijali, a organizovano je i nagradno izvlačenje, pa su oni najsrećnije ruke osvojili ljetovanja u Crnoj Gori.Direktorica TO Tivat Danica Banjević pozvala je Nišlije da dođu u Tivat i Crnu Goru.

– Vi ste se uželjeli mora, a more se uželjelo vas – porčila je.

Ona je istakla da je u Crnoj Gori 2019. godine boravilo preko 400.000 turista iz Srbije, a samo linijom Niš -Tivat došlo je 7.500 gostiju.

– I javni i privatni sektor preduzimaju sve mjere kako bi se turisti u Crnoj Gori osjećali bezbjedno. Usvojeni su sigurnosno-zdravstveni protokoli. Direktna avio-linija omogućava da se do mora i odmora stigne za manje od sat vremena – kazala je Banjević.

Na svečanoj večeri kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Niša, turističke privrede i medija, goste je u ime domaćina pozdravio i predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović napominjući da su stvoreni preduslovi za što jednostavniji dolazak na crnogorsko primorje.

– Turisti koji dolaze u Crnu Goru, u slučaju potrebe, biće zdravstveno zbrinuti. Poznati su zdravstveni protokoli. Za ulazak u zemlju nije potreban PCR test. Lokalne uprave i Vlada Crne Gore potrudili su se da turistička sezona prođe u najboljem redu – rekao je.

On je pozvao građane Niša da posjete Crnu Goru i Tivat, i najavio da će promocija Niša u Tivtu biti održana u septembru.

U nekoliko većih gradova u Srbiji u toku je tzv “Road show” kampanja, u kojoj učestvuju lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Bara i Tivta, pa će slični promo događaji biti organizovani narednih dana u Beogradu i Novom Sadu.

Aktivnosti Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija, sa velikim interesovanje ispratili su niški mediji. Predsjednik opštine Željko Komnenović gostovao je na niškoj televiziji Zona Plus zajedno sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski. Direktorica TO Tivat i menadžerka Nacionalne turističke organizacije Ljiljana Čukić gostovale su na Niškoj televiziji, a događaje je ispratila i televizija Belle Amie.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!