fbpx

Promocija Hrvatske na EXPO Dubai 2020 kroz inovativno digitalno iskustvo

Opatija_AR iskustvo

Zagreb, 4. marta 2022. – Od danas pa do 10. marta 2022. na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju posetioci hrvatskog paviljona mogu virtuelno posetiti Hrvatsku i uživati u njenim lepotama zahvaljujući potpuno novom iskustvu proširene stvarnosti (AR), koje je kreirao Mastercard kako bi pomogao dočarati hrvatsku turističku ponudu i približiti hrvatske lepote kroz inovativni oglašivački alat. Zahvaljujući suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, interaktivno iskustvo u 360° okruženju, koje pokazuje što Hrvatsku čini tako primamljivom turističkom destinacijom, dostupno je posetiocima na EXPO-u, a iskustvu se može pristupiti i na platformi priceless.com putem pametnih telefona.

Putovanje kroz proširenu stvarnost, koje služi kao alat u promociji lepota zemlje, prvo je koje je Mastercard razvio, a plan je da po uzoru na Hrvatsku i druge zemlje širom sveta naprave vlastito virtuelno putovanje kako bi se u prezentaciju turističke ponude unela inovacija i podstaklo oživljavanje prekograničnih putovanja. Takođe, cilj je inspirirati ljude da iskuse destinacije kao nikada pre, odnosno da saznaju više o tradiciji, kulturi i prirodnim lepotama kroz iskustvo proširene stvarnosti.

Ovaj projekat također aktivno doprinosi i revitalizaciji turizma kao privredne grane na koju je pandemija ostavila najsnažniji uticaj, odnosno koja je nametnula nove trendove kada su u pitanju navike potrošača, od načina odabira destinacija pa sve do odabira aktivnosti tokom boravka u destinaciji.

„Kroz saradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom ovim jedinstvenim virtualnim putovanjem povezali smo sve najbolje od našeg turizma. Time smo omogućili potencijalnim turistima da osete i dožive Hrvatsku najrealnije moguće kako bi je odabrali kao destinaciju za odmor. Inovativnost i digitalna ažurnost su ključ uspeha za razvoj turizma uz prilagođavanje sve specifičnijim zahtevima turista, a projekat kao što je AR iskustvo svakako će doprineti boljoj prezentaciji Hrvatske u svetu“, kazala je Gea Kariž, direktorica marketinga Mastercarda u Hrvatskoj.

„EXPO Dubai je impozantna manifestacija koja predstavlja odličnu priliku za dodatnim isticanjem naše zemlje kao atraktivne i kvalitetne turističke destinacije. Kroz ovu saradnju s Mastercardom dodatno smo istakli hrvatske prirodne lepote, inovativnost i tehnološku savremenost čime smo se odlično nadovezali na dosadašnje predstavljanje Hrvatske na ovoj svetskoj izložbi kao zemlje inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Dodajmo kako su prirodne lepote hrvatskog kontinenta i jadranske obale prikazane kroz tri priče, „The Istrian Mountain”, „The Croatian Journey” i „The Kvarner Gulf”, a koje za primarni cilj imaju promociju Hrvatske među gostima koji u prvi plan stavljaju očuvanu prirodu i čudesan krajolik. Priča „The Istrian Mountain“ donosi snimke s Učke, parka prirode koji će u korisnicima iskustva probuditi adrenalinski, planinarski duh. „The Croatian Journey“ predstavlja lepote Zagreba, ali i vodi korisnike do Šibenika i njegove kulturne baštine, kao i do zadivljujućih polja Slavonije, dok su lepote Opatije kao bisera Jadrana i jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u zemlji prikazane u videu „The Kvarner Gulf“.

Fotografije: Hrvatska turistička zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!