fbpx

Projektno udruživanje četiri turističke zajednice poluotoka Pelješca

Croatia

Četiri turističke zajednice poluotoka Pelješca predale su zahtjev za projektnim (sporazumnim) udruživanjem  Ministarstvu turizma i sporta.

Turističke zajednice Općina Orebić, Trpanj, Janjina i Ston utvrdile su postojanje zajedničkog interesa za ostvarivanje poslovne suradnje na području eno-gastro i outdoor ponude, te su prepoznale važnost suradnje u cilju brendiranja poluotoka Pelješca.

Cilj projekta je povezanost Turističkih zajednica sa područja Pelješca, razvoj navedenih proizvoda kroz umrežavanje dionika i poticanje gospodarstva.

Pred turističkim zajednicama predstoji osnivanje multidisciplinarnog tima, rad u fokus grupama i individulanim intervjuima, definiranje resursa proizvoda, inventarizacija proizvoda, definiranje potencijalnih budućih resursa, definiranje operacijskih procesa za postavljanje proizvoda, nositelje, kontrolu kvalitete provođenja te implementacija.

Savjetodavnu pomoć na projektu turističkim zajednicama pružit će tvrtka Feel IQM s kojom je TZO Orebić već započela suradnju na projektu upravljanja kvalitetom pod imenom IQM destinacija Orebić.

Naime, kao što znamo, novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, potiče se njihovo udruživanje i osnivanje za područje više jedinica lokalne, odnosno regionalne samouprave. Uz dodjelu financijskih sredstava iz, za tu svrhu osnovanog, Fonda za udružene turističke zajednice u koji se slijevaju sredstva iz uplaćenih turističkih pristojba i članarina, turističke zajednice imaju na raspolaganju projektno (sporazumno) ili formalno udruživanje.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!