fbpx

Projekat Be.CULTOUR – Traže se inovativna rešenja za cirkularni kulturni turizam u Baču, Sremskim Karlovcima i Irigu

laptop-3196481_1920

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u saradnji sa opštinama Bač, Sremski Karlovci i Irig i u partnerstvu sa još 14 međunarodnih organizacija, dobila je podršku iz EU Programa za istraživanje i inovacije HORIZONT 2020 za projekat “BeCulTOUR: Više od kulturnog turizma”. Ovaj projekat, koji je izabran kao najbolji na konkursu u konkurenciji više od 80 predloga – ima za cilj unapređenje i inovativni održivi razvoj u oblastima: kulturnog, istorijskog, religijskog i prirodnog nasleđa i turizma u šest evropskih oblasti – među kojima je i Vojvodina, odnosno pomenute opštine.

Međunarodni konzorcijum, predvođen projektnim partnerom Haute Ecole ICHEC–ECAM–ISFSC iz Brisela – raspisuje Poziv za podnošenje predloga za najbolja inovativna rešenja za cirkularni kulturni turizam u opštinama Bač, Sremski Karlovci i Irig – koja bi se dalje razvijala na međunarodnom hakatonu u Briselu u septembru 2022. godine, kao i tokom četvoromesečnog programa Akceleracije, odnosno unapređivanja u pomenutim opštinama uz stručnu i materijalnu podršku.

Cilj ovog međunarodnog poziva otvorenog za učesnike iz Srbije je da se izabere i dodeli nagrada za najbolja rešenja sa fokusom na inovativne oblasti koje podrazumevaju:

– savremeno tumačenje nasleđa,

– duhovno iskustvo nasleđa,

– prirodu kao nasleđe,

– ruralni suživot i/ili

– čulno iskustvo nasleđa.

Inovativno rešenje za cirkularni turizam podrazumeva skup proizvoda i/ili usluga čiji je cilj stvaranje jedinstvenog iskustva, odnosno turističke usluge u skladu sa aktuelnim tendencijama kulturne i kreativne industrije, digitalizacije, preduzetništva i očuvanja prirode, tradicije i nasleđa.

Za prijavljivanje je potrebno kratko navesti idejno rešenje i sastav tima (od četiri člana – pojedinca i/ili predstavnika pravnog lica) u skladu sa propozicijama konkursa na engleskom jeziku, dostupno preko linka: www.becultour.eu/hackathon do 2. maja 2022. godine.

Kompilacija prevoda uslova (Poziv za učesnike iz Srbije uz dodatak Opštih uslova učestvovanja), može se preuzeti na sajtu skgo.org

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!