fbpx

Privredna komora FBiH kreće u kampanju digitalne promocije turističkih potencijala

3A441E7B-4C9E-4631-97AD-1A57BB8048E5

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) će, odlukom Vlade i Federalnog ministarstva okoliša i turizma, provoditi kampanju digitalne promocije turizma FBiH, odnosno “Unapređenja i povećanja privlačnosti FBIH kao prepoznatljive turističke destinacije”.

Kampanja će se, prema rečima sekretarice Udruženja za turizam pri PKFBiH Danijele Lovrić, provoditi putem najvažnijeg i najposećenijeg svetskog turističkog web portala – TripAdvisor.

Tim povodom Privredna komora FBiH je pozivala sve svoje članice iz turističkog sektora i marketing firme za dostavu kvalitetnih i atraktivnih sadržaja u vidu fotografija, kratkih video zapisa (do 30 sekundi), te kratkih tekstova turističkih atrakcija i destinacija u Federaciji BiH, a za potrebe punjenja sadržaja na TripAdvisoru.

TripAdvisor, turistički internet portal, nudi individualne savete za korisnike koji planiraju odmor i omogućava im da istraže odredište, hotel, odmaralište i druge usluge povezane sa putovanjima pre nego što uopšte naprave rezervaciju.

– Privredna komora FBiH će na osnovu potpisanog Zajedničkog plana sprovođenja (ZPP) sa USAID Projektom razvoja održivog turizma u BiH i prikupljenih materijala, napraviti adekvatan sadržaj za TripAdvisor. Uvereni smo da će kampanja uticati na veću zastupljenost BiH kao poželjne turstičke destinacije – navela je Lovrić za Fenu.

Napomenula je da je rok za dostavu materijala 19. novembar ove godine, te da će sa odabranim firmama Komora potpisati ugovore za korištenje odabranih materijala.

Nakon kontinuiranog uspona tokom proteklih nekoliko godina, a naročito 2019. godine, turizam u BiH doživio je veliki pad usled pandemije.

Tokom ovog leta broj turista u BiH bio je znatno viši nego prošle godine zahvaljujući manjem broju restrikcija i povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u devet meseci ove godine (januar – septembar) BiH je posetilo 714.695 turista, što je više za 84% u odnosu na isti period prošle godine, a istovremeno je ostvareno više od 1,7 miliona noćenja što je više za 72%.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!