fbpx

Privatni presretači su hit na francuskim autoputevima, za volanom su pet puta više od policajaca, a pišu 20 puta više kazni

travelling-1348334_1920

Otkako su 2017. godine uvedeni privatni presretači u Francuskoj postali su veliki hit. U odnosu na policijske službenike koji u presretačima dnevno provode malo više od sata, privatnici voze duže od pet sati. U akciji su 365 dana u godini na svim putevima.

Privatnici imaju Renault Megane, Volkswagen Passate, Škode Octavi, kao i druge neoznačene automobile, koje je teško primetiti, ako ih baš ne gledate okom sokola. Naime, ta vozila imaju radare skrivene ispod registracijskih oznaka, a jedna kamera je i u samom automobilu, iznad središnje konzole. U Francuskoj je u akciji više 385 privatnih presretača.

Presretači samo snimaju vozače i podaci se dostavljaju policiji koja piše kazne. Neke od kompanija koje upravljaju presretačima su Securitas, Mobiom, OTI France, Geos, a za vozače nisu potrebne specijalne kvalifikacije, osim vozačke dozvole. Svaka kompanija pokriva određenu regiju, a privatni presretači registruju i do 20 puta više kazni nego policijski.

Do kraja godine presretači će voziti u svim delovima Francuske, osim Pariza juga države i Korzike, a od 2023. bit će rasprostranjeni u celoj državi.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!