fbpx

Primošten za dve godine dobija resort vredan 120 miliona evra

nature-g76efe36c0_1920

PRIMOŠTEN – Potpuna transformacija turističke ponude očekuje Opštinu Primošten 2024. godine. Za tada je najavljen dovršetak izgradnje Prim Bay Resorta, greenfield investicije teške 120 milijuna eura, za koju je već ishođena većina dozvola, a koja će niknuti na području Marine Lučice. 

Projekat obuhvata područje od oko 140.000 kvadratnih metara na kojima će se razvijati tri segmenta. Oko 45,000 kvadrata bruto površine odlazi na 250 hotelskih soba, 112 apartmana s pogledom na more te 29 luksuznih dalmatinskih vila, piše Poslovni dnevnik.

Unutar resorta planira se i gradnja malog etno sela, što je deo takozvanog “edutainment” koncepta resorta – kroz spoj zabavnih i obrazovnih sadržaja nastojat će posetioce dodatno zainteresovati za destinaciju i podstaknuti ih na istraživanje Primoštena i okoline.

Investitor projekta je austrijski finansijer Christoph Traunig, ujedno i član Veća Narodne banke Austrije, koji je prema pisanju Poslovnog dnevnika na Jadranu već učestvovao u velikim investicijskim projektima kao što su Radisson Blu Split, Falkensteiner Punta Skala, Kempinski Adriatic, Jadranski luksuzni hoteli.

Ulagač je za Prim Bay Resort od Šibensko-kninske županije ishodio tražene dozvole, a preostale dve su u postupku aplikacije.

Projekat bi trebao biti gotov do 2024. godine.

Izvor: morski.hr

Fotografije: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!