fbpx

Prihodi od turizma u Crnoj Gori dostižu 700 mil EUR

montenegro-3694783_1920

Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone, a već je izvesno da će planirani prihodi od turizma u Crnoj Gori nakon trećeg kvartala dostići 700 mil EUR, saopštila je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović.

– Imali smo u junu i julu suficit oko 42 mil EUR, preliminarni podaci za avgust pokazuju da i u tom mesecu imamo suficit budžeta u iznosu od nekih 18 mil EUR, kao i rekordne prihode od poreza na dodatu vrednost (PDV) u iznosu od preko 80 miliona – kazala je Đurović.

Ona je rekla da je 2019. godine u junu i julu bio deficit, koji je sada za prvih sedam meseci manji preko 42% i apsolutno su zadovoljni suficitom u sva tri letnja meseca.

– Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone – kazala je Đurović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ona je rekla da su zacrtane brojke za ovu godinu već premašene, prenosi portal RTCG.

– Prihod budžeta za prvih sedam meseci iznosi oko 982 mil EUR, a to je oko 100% planiranog iznosa – dodala je Đurović.

Ona je navela da su u tom resoru zadovoljni trenutnom posetom.

– Prošla sedmica je bila na nivou oko 80% iz 2019. što su podaci sa gračnih prelaza. Možemo biti zadovoljni i trenutnom posetom. Ukoliko nas vreme posluži turisti će dolaziti u kontinuitetu – kazala je Đurović.

Na pitanje da li epidemiološka situacija može pokvariti postsezonu Đurović je odgovorila da su građanima na raspolaganju tri ili četiri vakcine kojima se mogu vakcinisati, a oni isto tako moraju da žive i rade od svog rada i postoji apsolutno sloboda izbora.

Đurović je pozvala sve na odgovornost, nošenje maske i vakcinaciju jer je to, kako je kazala, presudno i za zdravlje i ekonomiju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!