fbpx

Pregled poslovanja svih turističkih agencija i prijava na šemu vaučera uskoro deo sistema eTurista

austin-distel-gUIJ0YszPig-unsplash

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija oglasilo je nabavku novih modula za eTuristu – Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turzimu.

Kako stoji u tekstu tendera, cilj javne nabavke je nadogradnja sistema eTurista, a reč je dva modula, od kojih je jedan za osiguranje i odnosi se na podatke o tursitičkim agencijama i njihovom poslovanju, dok će drugi omogućiti prijave ugostitelja za vaučere u Srbiji.

Prvi modul podrazumeva integraciju sa APR-om i preuzimanje podataka o turističkim agencijama iz njhovog Registra turizma – o visini prometa, opštim uslovima putovanja, bankarskoj garanciji ukoliko postoji, brojevima računa u poslovnim bankama, ugovorima potpisanim sa posredničkim agencijama, kao i o prodatim aranžmanima.

Sve turističke agencije dobiće korisničke naloge u sistemu eTurista.

Sistem treba da putniku omogući validnost garancije putovanja, a takođe i da upozori turističku agenciju o roku isticanja garancije putovanja, ali i licence.

Drugi modul koji će biti ugrađen u sistem e Turista odnosi se na prijavu ugostitelja za šemu dodele vaučera.

Praktično, sistem će omogućiti korisniku da podnese prijavu za dodelu šeme vaučera. Potrebno je da ugostitelj otvori obrazac prijave i unese potrebne podatke koje će sistem automatski povući.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!