fbpx

Predstavljene nove mere u Hrvatskoj: zatvaraju se kafići i restorani, zabranjuju se svi javni događaji i okupljanja više od 20 ljudi

closed

Premijer Vlade RH Andrej Plenković na konferenciji za medije predstavio je nove strože mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa. 

Nove mjere na snazi će biti od subote 28. studenog do ponedjeljka 21. prosinca, a kako je istaknuo premijer Plenković, moguće je da mjere budu i produžene ukoliko epidemiološka situacija ne bude bolja ili gora nego što je sada.

Cilj novih mjera je sačuvati ljudske živote i održivost zdravstvenog sustava, a poštivanje mjera je najbolji način da se one ukinu.

Zabranjuju se sva javna događanja i okupljanja preko 25 osoba. Na privatnim okupljanjima može biti prisutno najviše 10 osoba. Javna događanja svih vrsta mogu trajati najdulje do 22:00 sata. 

Obustava održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi.

Obustava rada ugostiteljskih objekata, osim iz skupina “Hoteli” i “kampovi” koji smiju usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja. 

Ugostiteljski objekti iz skupina “Restorani”, “catering objekti” i vrste kavana, pivnica, buffet, krčma, konoba i klet is skupine “Barovi” dozvoljena je priprema i dostava hrane. 

Što se tiče javnog prijevoza, on se ograničava na 40% popunjenosti kapaciteta. Prijevoznici moraju istaknuti najveći broj putnika.

Što se tiče trgovina i trgovačkih centara mora se istaknuti broj osoba koje mogu unutra boraviti, a potrebna je pojačana higijena i provjetravanje. Ogrnaičenje za trgovine i pekarnice je do 22 sata, zabranjena je prodaja alkohola od 22 do 06 sati.

Obustavlja se rad casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje. 

Kompenzacijske ekonomske mjereočekuju se u ponedjeljak. 

Prezentaciju svih novih epidemioloških mjera preuzmite u prilogu. 

PRILOG: PREZENTACIJA EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!