fbpx

Predstavljena nacionalna oznaka sigurnosti – Safe stay in Croatia

8A4B7C51-0FD6-48AC-96E5-871585B6B7EE

Primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola, kao i procijepljenost turističkih djelatnika, svakako će biti važan element percepcije Hrvatske kao sigurne destinacije.

S tim ciljem, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica danas su predstavili nacionalnu oznaku sigurnosti – Safe stay in Croatia. Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, osmišljena je nacionalna oznaka pod nazivom Safe stay in Croatia.

Kroz projekt Safe stay in Croatia osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Također, vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Tijekom priprema za ovu turističku godinu, u kojoj nas nažalost i dalje prati pandemija, upravo smo sigurnost i zdravlje naših sugrađana i gostiju stavili na prvo mjesto. Riječ je o projektu u kojem su Ministarstvu turizma i sporta podršku pružila vodeća turistička i strukovna udruženja okupljena u Savjet za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unapređenje turističke ponude. Propisanim protokolima obuhvatili smo više od 200.000 ugostitelja i pružatelja usluga u turizmu.“, istaknula je Brnjac te dodala kako je važno osigurati da nacionalna oznaka bude dostupna svim dionicima u turizmu i lancu putovanja, što je i postignuto. 

Za promotivnu kampanju zadužena je Hrvatska turistička zajednica.

Aktivnosti u sklopu kampanje provodit ćemo tijekom ožujka i travnja na tržištu Njemačke, Austrije, Italije, Poljske, Velike Britanije, Češke, Slovačke, Mađarske, Francuske i Nizozemske. Uz promotivni dio, koji se odnosi na pozicioniranje Hrvatske kao dobro pripremljene i sigurne turističke destinacije, ova kampanja ima i edukativni karakter jer svoje goste želimo upoznati s protokolarnim i epidemiološkim mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti kako bi im se omogućio siguran i ugodan boravak u našoj zemlji“, izjavio je Staničić, nadodavši kako će se aktivnosti oglašavanja, između ostalog i putem videa, provoditi na online kanalima i društvenim mrežama uz #SafeStayInCroatia te na najčitanijim online portalima po navedenim tržištima.

Promotivna kampanja Safe Stay in Croatia provest će se umjesto PPS kampanje prije oglašavanje glavne pozivne brand kampanje, i to u mjesecu ožujku i travnju, na tržištima Njemačke, Austrije, Italije, Poljske, UK-a, Češke, Slovačke, Mađarske, Francuske i Nizozemske.

Oglašavanje će se provoditi putem online kanala i to putem društvenih mreža uz #SafeStayInCroatia (Facebook i Youtube) te putem najčitanijih online portala na tržištima kao što su: web.de, t-online.de, oe24.at, krone.at, corriere.it, onet.pl, Daily Mail, The Sun, Novinky.cz, 24.hu, Lefigaro.fr, aktuality.sk, itd., navode iz HTZ-a.

Kreiran je promotivni video u trajanju od 3 minute i kraća verzija od 30 sekundi za potrebe oglašavanja. Izradit će se i kraći video materijali koji pokrivaju sigurnosne protokole po određenim kategorijama (smještajna struktura, ugostiteljstvo, prijevoz, nautika, atrakcije, itd.).

Foto: HTZ

„Korisnici će putem obrasca na web stranici imati mogućnost i ostaviti svoje dojmove što nam je važna povratna informacija koju ćemo moći iskoristiti u daljnju svrhu nadogradnje“, proučila je Brnjac te pozvala sve zainteresirane dionike sektora turizma i povezanih djelatnosti da se uključe u Safe stay in Croatia kampanju, besplatno preuzmu sigurnosne oznake i time doprinesu percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije.

Preuzmite sigurnosne oznake – Safe stay in Croatia

Imperativ je da svi u turizmu preuzmu oznaku Safe stay in Croatia te je jasno istaknu na svojim objektima. Također, kako bi se Hrvatska prezentirala kao sigurna destinacija, važno je da se oznake i kao sve druge prateće video i foto materijale, komunicirate preko svojih društvenih kanala i općenito u komunikaciji prema tržištu i gostima.

Video materijali prezentiraju sigurnosne protokole koji poštuju smjernice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetskog vijeća za putovanja i turizam, odnose se na sve kategorije u turizmu – smještaj; nautika; ugostiteljstvo; turističke atrakcije; turistički vodiči, agencije i informativni centri; promet; atrakcije; sport i rekreacije.

Više informacija o nacionalnoj oznaci sigurnosti – Safe stay in Croatia saznajte na web stranici www.safestayincroatia.hr. Važno je za istaknuti i kako je web platforma uz hrvatski jezik, prevedena i na osam stranih jezika.

Izvor: HrTurizam

Fotografjia: https://www.safestayincroatia.hr, screenshoot – youtube

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!