fbpx

Predstavljena kandidatura Beograda za organizaciju izložbe Expo 2027

82252203-232C-4EB5-AB67-27BBA3106BD0

U Parizu je juče završena 171. generalna skupština međunarodnog biroa za izložbe, na kojoj se Srbija predstavila povodom kandidature Beograda za domaćina Međunarodne svetske izložbe “Expo 2027” sa temom “Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve”.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali je, u izjavi za novinare posle sednice, objasnio da je plan da se za ovu specijalizovanu izložbu izgradi Nacionalni stadion i novi sajamski kompleks pored njega, pri čemu su već obezbeđena finansijska sredstva za te projekte, bez obzira na to što još ne znamo da li će Beograd biti domaćin izložbe.
On je najavio da će do kraja nedelje potpisati ugovor za početak radova na infrastrukturi za oba objekta, navodeći da najbolje svetske arhitekte rade na ovim projektima.

Mali je predočio da je “Expo 2027” za nas izuzetno važan događaj, s obzirom na ekonomske reforme i uspehe koje smo postigli u proteklih deset godina.
Potpredsednik Vlade je naveo da bi Srbija, ukoliko bi osvojila kandidaturu, postala domaćin za više od 150 zemalja učesnica manifestacije, i dodao da da je Srbija u konkurenciji sa Argentinom, Španijom, SAD i Tajlandom, te da nakon završene kandidature predstoji lobiranje za našu zemlju sve do juna 2023. godine, kada će biti objavljeni rezultati.

Ovo je drugo predstavljanje kandidature Beograda, nakon uspešne promocije u junu ove godine na 170. zasedanju Međunarodnog biroa za izložbe.

Zemlju domaćina “Expo 2027” izabraće 170 zemalja tajnim glasanjem u junu 2023. godine.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!