fbpx

Predstavljen program za Advent Zagreb 2021

christmas-market-gf9845512e_1920

U organizaciji Grada Zagreba, Turističkezajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera, višestruko nagrađivani Advent Zagreb ove godine će se održati u periodu od 27. novembra i trajaće, zajedno s novogodišnjim događajima do 7. januara.

Tako je, uz poštovanje realnosti aktualne situacije, 27. novembra predviđeno paljenje prve adventske sveće na Trgu bana Jelačića u 17:00 sati, a oko 19:00 sati upaliće se lampice na Zrinjevcu.

Uz tradicionalne hrvatske igračke koje su motiv ovogodišnjeg Adventa Zagreb, poseban naglasak stavljen je na kulturno-muzičke događaje koji će nas na najljepši mogući način uvesti u praznično raspoloženje i iščekivanje Božića.

Naime, za vreme Adventa Zagreb održaće se čak 14 muzičkih programa s ukupno 129 koncerata, gde će, između ostalog, nastupiti Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i brojni drugi vrhunskih hrvatski mužičaro, kao i mlade zvezde pred kojima je budućnost.

Tu su, naravno, i pojedini zagrebački muzeji poput Muzeja za umetnost i obrt, Etnografskog muzeja, Muzeja prekinutih veza i Muzeja čokolade koji su se uključili s povremenim programima, a treba istaći i ostale događaje kao što su: predstave u HNK, Gavella u Tunelu Grič, Projekat Ilica: Q’ART, Advent Run, Advent u Vidri, te posebne programe koji su priređeni za najmlađe.

Ovom prilikom, direktorka TZGZ-a, Martina Bienenfeld je izjavila: „Svake
godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima, te mi je posebno drago najaviti 6 novih programa, a to su: Advent u LADU, zatim Christmas Garden u Akademiji likovnih umetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u saradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih zanatlija u saradnji s našim zanatlijama te Advent u zagrebačkim hotelima koji očekuju goste s posebno osmišljenom prazničnom ponudom i uređenjem”.

“Spomenula bih i Advent na Zrinjevcu, na kojem nas, uz posebno uređenje, očekuje čak 13 koncerata naših poznatih hrvatskih izvođača i to svakog petka, subote i nedjelje” – najavila je direktorka TZGZ-a.

“Dodatno, nastavićemo i s prošlogodišnjim uspešno pokrenutim projektom
izložbe proširene stvarnosti (AR) koja će koristiti animirane tradicionalne igračke kao motiv ovogodišnjeg Adventa, a biće postavljene na 10 lokacija u gradu i to u parkovima, trgovima i velikim otvorenim prostorima” – rekla je Bienenfeld.

“Naime, Advent Zagreb 2021. će nas projektom Virtualne igračke vratiti u vreme detinjstva kroz dugu tradiciju ručno izrađenih igračaka koje su obeležile vreme odrastanja mnogih od nas te ćemo imati prilike ponovo se poigrati s njima uz pomoć pametnih telefona. Isto tako, nastavićemo i s projektom Svjetlost Adventa gde s odabranim institucijama na Gornjem gradu ukrašavamo njihove prozore u prazničnom duhu” – istakla je Bienenfeld.

Osim toga, TZGZ promoviše Advent Zagreb putem integrisanih online i offline kampanja na više od 16 tržišta, prateći, naravno, aktuelnu epidemiološku situaciju, a osmišljena je i posebna promociju u sklopu Svetske izložbe EXPO Dubai.

“Takođe, ostvarili smo našu tradicionalnu promotivnu saradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima smo osigurali posebne cene karata za posetu zagrebačkom Adventu“ – pomenula je Bienenfeld.

Uz navedeno, TZGZ će s partnerima posebno urediti 11 lokacija u Donjem
gradu: Trg bana J. Jelačića, park Zrinjevac, Trg J.J. Strossmayera, Trg kralja Tomislava, Evropski trg, prolaz Oktogon, Trg Republike Hrvatske, Trg Mažuranića, Matica hrvatskih obrtnika, ALU i Tunel Grič te četiri u Gornjem gradu: Trg sv. Marka, park Bele IV., plato Gradec te Strossmayerovo šetalište zapad.

“Pozivamo sve da i ove godine odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim merama i preporukama nadležnih tela, a za one koji ne mogu biti s nama osigurali smo online prenose na našim društvenim mrežama. Bogat kulturno – umetnički program po raznim lokacijama u gradu će se, naravno, održati u skladu s najnovijim službenim merama i preporukama te su svi programi podložni promenama” – rekla je Bienenfeld.

Detaljne satnice svih programa, kao i aktuelne informacije dostupne su na sledećem link-u.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!