fbpx

Predstavljen novi turistički brend Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai

Brending na Paviljonu Srbije

Turistička organizacija Srbije i nacionalna platforma Srbija stvara / Serbia creates na Svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai predstavile su međunarodnoj javnosti novi turistički brend – „Srbija. Doživi!” („Experience! Serbia”), kao deo nove strategije marketinga turizma u cilju privllačenja domaćih i stranih turista.  

Novi i moderan turistički brend Srbije, čiji je narativ zasnovan na komunikaciji destinacije kroz iskustvo koje turisti mogu da dožive u našoj zemlji, pre svega je namenjen turistima koji na svojim putovanjima traže zanimljiva i autentična iskustva, prirodne lepote, kreativne i inspirativne destinacije.

Inspiracija za novi brend i vizuelni identitet Srbije kao turisičke destinacije pronađena je u neponovljivom i dinamičnom doživljaju koji Srbija nudi na raskrsnici istoka i zapada, gde se mešaju moderno i tradicionalno, urbano i prirodno. Novi brend simbolizuje taj dinamični doživljaj koji turisti mogu da razumeju, osete i dele dalje. 

,,Veliko je zadovoljstvo sto smo imali priliku da međunarodnu premijeru novog brenda turizma Srbije imamo upravo na EXPO 2020 u Dubaiju, imajući u vidu da ova jedinstvena manifestacija privlaci publiku iz celog sveta. U okviru nedelje turizma na EXPO 2020, novi brend smo predstavili i međunarodnoj turističkoj privredi na održanoj prezentaciji turizma Srbije, i sa zadovoljstvom primećujemo da novi način predstavljanja naše ponude kroz iskustva, odnosno doživljaje, nailazi na veliku zainteresovanost i daje novu energiju nasim promotivnim aktivnostima”, izjavila je ovom prilikom direktorka Turisticke organizacije Srbije, Marija Labović. 

Prema rečima Ane Ilić, više savetnice predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam, vođe tima platforme Srbija stvara i zamenice generalne komesarke za nastup Srbije na EXPO 2020 Dubai, veoma je značajno što je baš ovaj momenat iskorišćen za poboljšanje brenda Srbije i njenih turističkih potencijala. 

“Već smo na ovogodišnjoj Svetskoj izložbi pokazali da je Srbija moderna, kreativna i inovativna zemlja koja itekako ima šta da ponudi svojim posetiocima i tako mnogo učinili za poboljsanje imidža zemlje. Važno je iskoristiti priliku i pozitivno uticati i na promenu turističkog brenda, na kojem smo zajedničkim snagama radili proteklih meseci, kako bismo privukli što više zainteresovanih posetilaca iz celog sveta da dođu i posete Srbiju. Do sada je Paviljon Srbije na Expu posetilo više od pola miliona posetilaca, a očekujemo još toliko, što samo govori o veličini ciljne grupe koju želimo da privučemo”, ističe Ilićeva.   

Primena novog turističkog brenda „Srbija. Doživi!”, koji je najavljen prilikom dodele nagrade „Turistički cvet” u Srbiji prošlog meseca, a međunarodnoj javnosti predstavljen u Dubaiju, počinje ove godine.

Kako će se promovisati Srbija, a kako pojedine destinacije i najznačajniji turistički proizvodi, domacoj javnosti biće detaljnije predstavljeno na predstojećem 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. 

Izvor: Turistička organizacija Srbije

Fotografije: Turistička ogranizacija Srbije

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!